Bu İlaçlara Dikkat!

08.07.2018 - 21:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bu İlaçlara Dikkat!

Sağlık Bakanlığı, Avrupa ülkelerinde kanserojen içerebileceği gerekçesiyle Çin yapımı "valsartan" etken maddeli tansiyon ve kalp ilaçlarının geri toplanması üzerine inceleme başlattı.

Avrupa Tıp Ajansı, Çin'in Linhai bölgesindeki bir ilaç firması  tarafından üretilen "valsartan" maddesinde kanserojen tespit edilmesi üzerine  ürünlerin toplatılması kararı almıştı. Sağlık Bakanlığı, Avrupa Tıp Ajansının uyarısının ardından bu  ürünlerin Türkiye'de piyasada olup olmadığının belirlenmesi için harekete geçti. AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, Bakanlık tarafından  söz konusu üretim tesislerinden ruhsatlı olan ve piyasaya sunulmuş tansiyon ve  kalp ilacının bulunup bulunmadığı inceleniyor. İncelemenin, yaklaşık bir hafta içinde tamamlanması öngörülüyor.  Bakanlık, sonuca göre ilaçların geri çekilmesi için gerekli işlemleri başlatacak.
Sağlık Bakanlığı, Avrupa ülkelerinde kanserojen içerebileceği gerekçesiyle Çin yapımı "valsartan" etken maddeli tansiyon ve kalp ilaçlarının geri toplanması üzerine inceleme başlattı.

Avrupa Tıp Ajansı, Çin'in Linhai bölgesindeki bir ilaç firması  tarafından üretilen "valsartan" maddesinde kanserojen tespit edilmesi üzerine  ürünlerin toplatılması kararı almıştı.

Sağlık Bakanlığı, Avrupa Tıp Ajansının uyarısının ardından bu  ürünlerin Türkiye'de piyasada olup olmadığının belirlenmesi için harekete geçti.

AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, Bakanlık tarafından  söz konusu üretim tesislerinden ruhsatlı olan ve piyasaya sunulmuş tansiyon ve  kalp ilacının bulunup bulunmadığı inceleniyor. İncelemenin, yaklaşık bir hafta içinde tamamlanması öngörülüyor.  Bakanlık, sonuca göre ilaçların geri çekilmesi için gerekli işlemleri başlatacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.