BU OKULDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Darıca 25.01.2017 - 15:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BU OKULDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

            İlçemizin güzide okullarından Darıca Namık Kemal İlkokulu gerek akademik başarısı gerekse sosyal faaliyetleri yönünden son zamanlarda adından sıkça söz ettiriyor. Türkiye’de devlet ilkokulları arasında AB projelerinde birinciliği taşıyan okulumuzu Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa DOĞAN’da  bu başarısından dolayı bizzat  tebrik  ederek kurumumuzu gururlandırdı. Geçtiğimiz aylarda öğretmen ve idarecilerden oluşan ekiplerle Bulgaristan ve Polonya’da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden kurumumuz  yurtiçi çalışmalarında ise bu dönem sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmayı başarıp  öğrencilerin etik değerler konusunda daha ön planda olduğu uygulamalara sıkça yer verdi. Rehberlik Servisinin başlatmış olduğu ‘Değerler Ağacı’ uygulamasıyla öğrenciler ayın en değerli öğrencisi olmak için birbirinden erdemli davranışlar sergiliyorlar.  Kızılay Haftasında yapılan etkinlikler çerçevesinde okulumuz öğretmen,öğrenci ve veli iştirakiyle toplanan maddi yardımları Kızılay’ın banka hesabına yatırdı. Bu çalışmalarımızdan dolayı Kızılay Genel Başkanlığı tarafından okulumuza teşekkür mektubu gönderildi. Ayrıca anasınıfı öğrencilerimiz eğlenerek  yaptıkları el yapımı çikolataları okuldaki diğer öğretmen,öğrenci,veli ve personele  satarak elde ettikleri gelirin tamamıyla Sosyal Hizmetler Kuruluşlarının temel ihtiyaç malzemelerini karşıladılar. Ve yine  okulumuz iki yıldır  biri Türk diğeri Suriyeli olmak üzere İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Yetim Kardeş projesinde iki yetimin  yıllık bakımlarını üstlenmektedir. Bu etkinliklerin yanı sıra okuldaki öğrenciler düzenlenen yazar imza günleri, tiyatro etkinlikleri ve kurum ziyaretleriyle de eğitim-öğretime kısa molalar vererek okulun sadece bilgi yuvası olmadığını aynı zamanda eğlenirken öğrenecekleri birçok faaliyeti de içinde barındırdığını  tecrübe ediyorlar.  Amaçlarının başarılı bir neslin yanında daha duyarlı, daha vicdanlı, daha anlayışlı ve daha üretken bir kuşak yetiştirmek olduğunu savunan kurumun bütün eğitimcilerini görüşlerinden ve örnek uygulamalarından ötürü kutluyoruz ve Darıcamızda böylesine başarılı bir kurumun varlığının eğitimde kaliteyi ve uluslararasılaşmayı arttırdığını düşünüyoruz.

 

          İlçemizin güzide okullarından Darıca Namık Kemal İlkokulu gerek akademik başarısı gerekse sosyal faaliyetleri yönünden son zamanlarda adından sıkça söz ettiriyor. Türkiye’de devlet ilkokulları arasında AB projelerinde birinciliği taşıyan okulumuzu Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa DOĞAN’da  bu başarısından dolayı bizzat  tebrik  ederek kurumumuzu gururlandırdı. Geçtiğimiz aylarda öğretmen ve idarecilerden oluşan ekiplerle Bulgaristan ve Polonya’da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden kurumumuz  yurtiçi çalışmalarında ise bu dönem sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmayı başarıp  öğrencilerin etik değerler konusunda daha ön planda olduğu uygulamalara sıkça yer verdi. Rehberlik Servisinin başlatmış olduğu ‘Değerler Ağacı’ uygulamasıyla öğrenciler ayın en değerli öğrencisi olmak için birbirinden erdemli davranışlar sergiliyorlar.  Kızılay Haftasında yapılan etkinlikler çerçevesinde okulumuz öğretmen,öğrenci ve veli iştirakiyle toplanan maddi yardımları Kızılay’ın banka hesabına yatırdı. Bu çalışmalarımızdan dolayı Kızılay Genel Başkanlığı tarafından okulumuza teşekkür mektubu gönderildi.

Ayrıca anasınıfı öğrencilerimiz eğlenerek  yaptıkları el yapımı çikolataları okuldaki diğer öğretmen,öğrenci,veli ve personele  satarak elde ettikleri gelirin tamamıyla Sosyal Hizmetler Kuruluşlarının temel ihtiyaç malzemelerini karşıladılar. Ve yine  okulumuz iki yıldır  biri Türk diğeri Suriyeli olmak üzere İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Yetim Kardeş projesinde iki yetimin  yıllık bakımlarını üstlenmektedir. Bu etkinliklerin yanı sıra okuldaki öğrenciler düzenlenen yazar imza günleri, tiyatro etkinlikleri ve kurum ziyaretleriyle de eğitim-öğretime kısa molalar vererek okulun sadece bilgi yuvası olmadığını aynı zamanda eğlenirken öğrenecekleri birçok faaliyeti de içinde barındırdığını  tecrübe ediyorlar.  Amaçlarının başarılı bir neslin yanında daha duyarlı, daha vicdanlı, daha anlayışlı ve daha üretken bir kuşak yetiştirmek olduğunu savunan kurumun bütün eğitimcilerini görüşlerinden ve örnek uygulamalarından ötürü kutluyoruz ve Darıcamızda böylesine başarılı bir kurumun varlığının eğitimde kaliteyi ve uluslararasılaşmayı arttırdığını düşünüyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.