“Bu olay işçi cinayetidir!”

Çayırova 09.06.2019 - 18:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Bu olay işçi cinayetidir!”

Çayırova’da 4 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketi ile ilgili açıklama yapan Birleşik Metal İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “Türkiye’de yaşanan bu olayın adı, işçi cinayetidir” dedi.

Çayırova'da bulunan Akpınar Tekstil fabrikasında meydana gelen ve 4 kadın işçinin hayatını kaybettiği yangının ardından aynı işyerinde birkaç ay önce de baca yangını çıktığı iddia edildi. Birleşik Metal İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın yangın faciası ile ilgili yaptığı açıklamada, yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi. Aydın “Bu bölgede son dönemlerde bu tarz olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Birkaç ay önce Çayırova’da yol üzerinde büyük bir fabrika yandı. Şans eseri orada hayatını kaybeden işçi arkadaşımız olmadı. Türkiye’de yaşanan bu olayın adı, işçi cinayetidir. ARAŞTIRMALARIMIZI YAPACAĞIZ Bayramda insanların çoluk çocuğuyla oturması gerekirken, bayramı bayram gibi geçirmesi gerekirken işçilerin çalıştırılması ve bunun sonucunda da işçilerin yangında hayatını kaybetmesi kabul edilebilir değil. Türk işçi olmuş fark etmez. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu olaya dair söylenecek çokça şey var. İşçi sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulmuyor. Sendikalı olan yerler de buna kısmen dikkat ediliyor. Sendikasız olan fabrikalarda ise işçiler köle olarak çalıştırılıyor. Çok acı bir olay yaşanan, yanarak can verilmiş olması daha büyük acı veriyor. Bu konu üzerinde sendikamız olarak duracağız. Ancak bastırarak ve zorlayarak birtakım önlemleri aldırabiliyoruz. İşçilerin ölümüne neden olan patronu kınıyoruz, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı mesajımızı da iletiyoruz” şeklinde konuştu.
Çayırova’da 4 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketi ile ilgili açıklama yapan Birleşik Metal İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “Türkiye’de yaşanan bu olayın adı, işçi cinayetidir” dedi.

Çayırova'da bulunan Akpınar Tekstil fabrikasında meydana gelen ve 4 kadın işçinin hayatını kaybettiği yangının ardından aynı işyerinde birkaç ay önce de baca yangını çıktığı iddia edildi. Birleşik Metal İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın yangın faciası ile ilgili yaptığı açıklamada, yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi. Aydın “Bu bölgede son dönemlerde bu tarz olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Birkaç ay önce Çayırova’da yol üzerinde büyük bir fabrika yandı. Şans eseri orada hayatını kaybeden işçi arkadaşımız olmadı. Türkiye’de yaşanan bu olayın adı, işçi cinayetidir.

ARAŞTIRMALARIMIZI YAPACAĞIZ

Bayramda insanların çoluk çocuğuyla oturması gerekirken, bayramı bayram gibi geçirmesi gerekirken işçilerin çalıştırılması ve bunun sonucunda da işçilerin yangında hayatını kaybetmesi kabul edilebilir değil. Türk işçi olmuş fark etmez. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu olaya dair söylenecek çokça şey var. İşçi sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulmuyor. Sendikalı olan yerler de buna kısmen dikkat ediliyor. Sendikasız olan fabrikalarda ise işçiler köle olarak çalıştırılıyor. Çok acı bir olay yaşanan, yanarak can verilmiş olması daha büyük acı veriyor. Bu konu üzerinde sendikamız olarak duracağız. Ancak bastırarak ve zorlayarak birtakım önlemleri aldırabiliyoruz. İşçilerin ölümüne neden olan patronu kınıyoruz, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı mesajımızı da iletiyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.