Bu oyuna gelmeyeceğiz

Spor 05.01.2017 - 13:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bu oyuna gelmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye üzerine oyunlar oynandığına dikkat çekti ve ekledi: Bu saldırıların asıl amacı bizi birbirimize düşürmektir. İşte bu oyuna gelmeyeceğiz...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 33. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu: Yeni yıla yeni umutlarla girmenin heyecanı içindeyken maalesef terör bir kez daha en kalleş, en alçak, en sinsi yöntemleriyle ülkemizi hedef aldı. Türkiye ve Türk milletinin terör örgütleri üzerinden ateşle imtihana tabi tutuldu. Tarihimiz boyunca defalarca maruz kaldığımız bu imtihanın, günümüzdeki versiyonu farklı terör örgütlerinin asimetrik bir saldırı şeklinde karşımıza çıkmıştır. Bu saldırıların amacı muvazenemizi bozup, duygularımızı aklımızın önüne geçirmektir, bizi birbirimize düşürmektir, toplumumuzda var olan o fay hatlarını kırmak isteyenler her fırsatı değerlendirmekte çekinmemektedir. İşte bu oyuna gelmeyeceğiz. Gerekirse, 'kan kusup kızılcık şerbeti içtik' deme pahasına dik duracağız, soğukkanlılığımızı her daim muhafaza edeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bugün Türkiye yeni bir istiklal mücadelesi içindedir. Bu mücadeleyi kazanırsak, 2023 hedeflerimize de ulaşacağız, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da şekillendireceğiz. Kaybedersek, 100 yıl önce başarılamayan, Sevr tezgahı önümüze getirilecek. Çok açık konuşuyorum, 'Türkiye teröre teslim oldu demek', teröristle, terör örgütleriyle aynı safta yer almaktır. Çünkü terör örgütlerinin tüm amacı birilerine işte bu sözü söyletmektir. Bu sözü ifade eden kişi siyaset yapmıyor. Türkiye'de etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapılmasına benim kadar karşı çıkan başka birisi daha var mıdır bilemiyorum. Tüm siyasi hayatım bu mücadeleyle geçmiştir. En iğrenç istismar, Ortaköy saldırısında olduğu gibi, ölü bedenler üzerinden yapılmaya çalışılan istismardır. Bir kez daha söylüyorum, Türkiye'de kimsenin hayat biçimi sistematik bir tehdit altında değildir. Buna asla müsaade etmeyiz. Buna 14 yıllık iktidarımız döneminde fırsat vermedik. KARŞILIKLI ANLAYIŞ Erdoğan, "Hayat biçimlerine saygı anlayışı karşılıklıdır. Ezan okunmasına tahammül edemeyenlerin müezzinin üzerine yürümesi ne kadar yanlışsa, namaz kılmayana karşı zor kullanılması da aynı derecede yanlıştır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye üzerine oyunlar oynandığına dikkat çekti ve ekledi: Bu saldırıların asıl amacı bizi birbirimize düşürmektir. İşte bu oyuna gelmeyeceğiz...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 33. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu:

Yeni yıla yeni umutlarla girmenin heyecanı içindeyken maalesef terör bir kez daha en kalleş, en alçak, en sinsi yöntemleriyle ülkemizi hedef aldı. Türkiye ve Türk milletinin terör örgütleri üzerinden ateşle imtihana tabi tutuldu. Tarihimiz boyunca defalarca maruz kaldığımız bu imtihanın, günümüzdeki versiyonu farklı terör örgütlerinin asimetrik bir saldırı şeklinde karşımıza çıkmıştır.

Bu saldırıların amacı muvazenemizi bozup, duygularımızı aklımızın önüne geçirmektir, bizi birbirimize düşürmektir, toplumumuzda var olan o fay hatlarını kırmak isteyenler her fırsatı değerlendirmekte çekinmemektedir.

İşte bu oyuna gelmeyeceğiz. Gerekirse, 'kan kusup kızılcık şerbeti içtik' deme pahasına dik duracağız, soğukkanlılığımızı her daim muhafaza edeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Bugün Türkiye yeni bir istiklal mücadelesi içindedir. Bu mücadeleyi kazanırsak, 2023 hedeflerimize de ulaşacağız, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da şekillendireceğiz. Kaybedersek, 100 yıl önce başarılamayan, Sevr tezgahı önümüze getirilecek.

Çok açık konuşuyorum, 'Türkiye teröre teslim oldu demek', teröristle, terör örgütleriyle aynı safta yer almaktır. Çünkü terör örgütlerinin tüm amacı birilerine işte bu sözü söyletmektir. Bu sözü ifade eden kişi siyaset yapmıyor.

Türkiye'de etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapılmasına benim kadar karşı çıkan başka birisi daha var mıdır bilemiyorum. Tüm siyasi hayatım bu mücadeleyle geçmiştir.

En iğrenç istismar, Ortaköy saldırısında olduğu gibi, ölü bedenler üzerinden yapılmaya çalışılan istismardır. Bir kez daha söylüyorum, Türkiye'de kimsenin hayat biçimi sistematik bir tehdit altında değildir. Buna asla müsaade etmeyiz. Buna 14 yıllık iktidarımız döneminde fırsat vermedik.

KARŞILIKLI ANLAYIŞ
Erdoğan, "Hayat biçimlerine saygı anlayışı karşılıklıdır. Ezan okunmasına tahammül edemeyenlerin müezzinin üzerine yürümesi ne kadar yanlışsa, namaz kılmayana karşı zor kullanılması da aynı derecede yanlıştır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.