Bu Sese Kulak Verin

Gebze 03.05.2017 - 13:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bu Sese Kulak Verin

Henüz 36 yaşında olan 6 ve 7 yaşında iki çocuğu olan Beylikbağı'nda oturan kanser hastası Uğur Karaman sadece hastalığının acısını değil geçim sıkıntısının da verdiği acıyı derinden hissediyor.

Devletten 750 TL maaş alan Uğur karaman bu paranın 375 TL'sini kira olarak ödüyor. Daha önce kemoterapi tedavisi alan ve ilaç tedavisi süren Karaman'ın maaşından kalan miktarda sağlık giderlerine otomatik olarak kesiliyor. Başta gıda ihtiyacı hisseden genç adam, "Sağlıklı olduğum dönemde bir pizza firmasında kuryelik yapıyordum. 2.500TL'den aşağı kazancım olmazdı. Ancak kanser illetine yakalanınca artık çalışamaz duruma geldim. Hastaneye tedavi için gitmek adına bile ayağa kalkıp yürüyecek durumda değilim." dedi. BACAĞIMDAKİ UR YAYILDI "Bundan iki yıl önce bacağımda fındık kadar bir ur çıkmıştı. Bunu daha sonra ameliyatla aldırdım. Bana iyi huylu olduğu söylenmişti ve bizde üzerine gitmedik. Ama sonra kötü huylu olduğunu öğrendik ve kanser tüm vücuduma yayıldı. Akciğerlerim şu anda tamamen bitti. Kan kusma noktasına geldim. Karaciğerlerimi de sardığını öğrendik. Eşim sağ olsun bana bakıyor ama okula giden iki çocuğumla birlikte bazen gıda ihtiyacı sorunu dahi yaşıyoruz." diyen Karaman, hali vakti yerinde olan yardımseverlerin katkısını beklediğini de ifade etti. TAKSİ PARAM YOK AMBULANSTA VERİLMİYOR "Marmara Üniversitesi'nde tedaviye düzenli olarak tedaviye gitmem gerekiyor. Son yapılan tahlil ve tedavi sonuçlarında biraz olsun iyiye giden bir sürece başladığım ifade edildi. Bu bana özgüven ve umut verdi. Ancak toplu taşıma ile gitme durumum söz konusu değil. Ameliyat sonrası iki araç arasında kaldım ve bacaklarım kırıldı. Taksiye para bulma imkanımızda yok. Ambulans talebinde bulundum. Ama bana fiziksel olarak yatalak olmam gerektiğini benim durumumda birinin ambulans talebine olumlu cevap verilmeyeceğini belirttiler." dedi. Uğur Karaman kanser nedeniyle çalışamadığını ve başta beslenme ihtiyacı olmak üzere ailece sıkıntı yaşadıklarını bu konuda duyarlı hayırseverlerin destek vermelerini talep etti.
Henüz 36 yaşında olan 6 ve 7 yaşında iki çocuğu olan Beylikbağı'nda oturan kanser hastası Uğur Karaman sadece hastalığının acısını değil geçim sıkıntısının da verdiği acıyı derinden hissediyor.

Devletten 750 TL maaş alan Uğur karaman bu paranın 375 TL'sini kira olarak ödüyor. Daha önce kemoterapi tedavisi alan ve ilaç tedavisi süren Karaman'ın maaşından kalan miktarda sağlık giderlerine otomatik olarak kesiliyor. Başta gıda ihtiyacı hisseden genç adam, "Sağlıklı olduğum dönemde bir pizza firmasında kuryelik yapıyordum. 2.500TL'den aşağı kazancım olmazdı. Ancak kanser illetine yakalanınca artık çalışamaz duruma geldim. Hastaneye tedavi için gitmek adına bile ayağa kalkıp yürüyecek durumda değilim." dedi.

BACAĞIMDAKİ UR YAYILDI

"Bundan iki yıl önce bacağımda fındık kadar bir ur çıkmıştı. Bunu daha sonra ameliyatla aldırdım. Bana iyi huylu olduğu söylenmişti ve bizde üzerine gitmedik. Ama sonra kötü huylu olduğunu öğrendik ve kanser tüm vücuduma yayıldı. Akciğerlerim şu anda tamamen bitti. Kan kusma noktasına geldim. Karaciğerlerimi de sardığını öğrendik. Eşim sağ olsun bana bakıyor ama okula giden iki çocuğumla birlikte bazen gıda ihtiyacı sorunu dahi yaşıyoruz." diyen Karaman, hali vakti yerinde olan yardımseverlerin katkısını beklediğini de ifade etti.

TAKSİ PARAM YOK AMBULANSTA VERİLMİYOR

"Marmara Üniversitesi'nde tedaviye düzenli olarak tedaviye gitmem gerekiyor. Son yapılan tahlil ve tedavi sonuçlarında biraz olsun iyiye giden bir sürece başladığım ifade edildi. Bu bana özgüven ve umut verdi. Ancak toplu taşıma ile gitme durumum söz konusu değil. Ameliyat sonrası iki araç arasında kaldım ve bacaklarım kırıldı. Taksiye para bulma imkanımızda yok. Ambulans talebinde bulundum. Ama bana fiziksel olarak yatalak olmam gerektiğini benim durumumda birinin ambulans talebine olumlu cevap verilmeyeceğini belirttiler." dedi.

Uğur Karaman kanser nedeniyle çalışamadığını ve başta beslenme ihtiyacı olmak üzere ailece sıkıntı yaşadıklarını bu konuda duyarlı hayırseverlerin destek vermelerini talep etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.