Büyükşehir Belediyesi taş ocağı açıyor!

Kocaeli 10.04.2017 - 12:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Büyükşehir Belediyesi taş ocağı açıyor!

Kocaeli’de bir türlü halledilemeyen taşocakları sorunu bitmeden bu kez Büyükşehir Belediyesi yeni taç ocağı açma hazırlığına başladı. Büyükşehir Belediyesi 4 yeni taç ocağı açacak.

Kocaeli’nin en ciddi sorunlarından biri kuşkusuz taşocakları. Bir türlü halledilemeyen taşocakları sorunu sebebiyle Kocaeli’nin pek çok bölgesi adeta delik deşik olmuş durumda. 2011 yılında dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca kentimizde faaliyet gösteren 54  taş, kum, çimento ve kireç ocağı işletmecileriyle bir araya gelmiş, taş ocakları organize sanayi bölgesi kurmak için yer arayışında olduklarını duyurmuştu. 2013 yılına kadar yer arayışında olan Kocaeli Valiliği 4 Mart 2013 tarih ve 1483 sayılı yazısıyla il sınırları dahilinde taş ocakları OSB kurma çalışmalarına başlandığını Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne iletmişti. İlgili yazıda Kocaeli sınırları içerisinde bulunan ruhsatlardan süresi dolan ve süre uzatım talebinde bulunulan ruhsatların taleplerinin bakanlık tarafından değerlendirmeden valilikten görüş alınması isteniyordu. Bu karar rağmen taş ocakları OSB kurulması için ne doğru düzgün bir çalışma yapıldı ne de mevcut taşocaklarının kapatılması için bir girişimde bulunuldu. Hatta bazı taşocaklarını bu karar rağmen çalışma süreleri uzatıldı. Bu konu hala tartışıladursun, şimdide Büyükşehir belediyesi 4 yeni taşocağı açma hazırlığına başladı.  GEBZE’NİN KÖYLERİNE GÖLET YAPILACAK Büyükşehir Belediyesi Gebze Ovacık Köyü sınırları içinde bir gölet yapmak için çalışma başlattı. Ovacık göletinin yapılmasıyla Gebze’nin Ovacık, Kadılı, Cumaköy ve Denizli köylerine ait tarım alanlarının sulaması ihtiyacı karşılanacak. Bu kapsamda ise gölet yapımında kullanılması için 4 adet yeni taç ocağı açmayı planlıyor. Açılacak taşocaklarından 3 tenesinden kaya temin edilirken birinden ise kil çıkarılacak. Ayrıca bu taşocakları için 3 adet kırma- eleme-yıkama tesisi yapılacak. Proje kapsamında kullanılacak malzeme ocağı ve tesisler gölet inşaat süresi olan 2 yıl boyunca işletilecek.  
Kocaeli’de bir türlü halledilemeyen taşocakları sorunu bitmeden bu kez Büyükşehir Belediyesi yeni taç ocağı açma hazırlığına başladı. Büyükşehir Belediyesi 4 yeni taç ocağı açacak.

Kocaeli’nin en ciddi sorunlarından biri kuşkusuz taşocakları. Bir türlü halledilemeyen taşocakları sorunu sebebiyle Kocaeli’nin pek çok bölgesi adeta delik deşik olmuş durumda. 2011 yılında dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca kentimizde faaliyet gösteren 54  taş, kum, çimento ve kireç ocağı işletmecileriyle bir araya gelmiş, taş ocakları organize sanayi bölgesi kurmak için yer arayışında olduklarını duyurmuştu. 2013 yılına kadar yer arayışında olan Kocaeli Valiliği 4 Mart 2013 tarih ve 1483 sayılı yazısıyla il sınırları dahilinde taş ocakları OSB kurma çalışmalarına başlandığını Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne iletmişti. İlgili yazıda Kocaeli sınırları içerisinde bulunan ruhsatlardan süresi dolan ve süre uzatım talebinde bulunulan ruhsatların taleplerinin bakanlık tarafından değerlendirmeden valilikten görüş alınması isteniyordu. Bu karar rağmen taş ocakları OSB kurulması için ne doğru düzgün bir çalışma yapıldı ne de mevcut taşocaklarının kapatılması için bir girişimde bulunuldu. Hatta bazı taşocaklarını bu karar rağmen çalışma süreleri uzatıldı. Bu konu hala tartışıladursun, şimdide Büyükşehir belediyesi 4 yeni taşocağı açma hazırlığına başladı. 

GEBZE’NİN KÖYLERİNE GÖLET YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Gebze Ovacık Köyü sınırları içinde bir gölet yapmak için çalışma başlattı. Ovacık göletinin yapılmasıyla Gebze’nin Ovacık, Kadılı, Cumaköy ve Denizli köylerine ait tarım alanlarının sulaması ihtiyacı karşılanacak. Bu kapsamda ise gölet yapımında kullanılması için 4 adet yeni taç ocağı açmayı planlıyor. Açılacak taşocaklarından 3 tenesinden kaya temin edilirken birinden ise kil çıkarılacak. Ayrıca bu taşocakları için 3 adet kırma- eleme-yıkama tesisi yapılacak. Proje kapsamında kullanılacak malzeme ocağı ve tesisler gölet inşaat süresi olan 2 yıl boyunca işletilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.