Çayırova ATA’sını andı

Çayırova 10.11.2015 - 11:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çayırova ATA’sını andı

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yılında Çayırova Kaymakamlığının önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Faruk Ünal, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci,Çayırva İlçe Emniyet Müdürü Murat Kasap, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Çayırova Ak parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Çayırova CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, gaziler, muhtarlar, belediye ve kaymakamlık birim müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Çelenk sunma programı sonrasında iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bayraklar yarıya indirildi. SALONDA ANLAMLI ANMA Kaymakamlık binası önündeki çelenk sunma programının ardından Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan anma programında Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. Yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada; “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, milleti ile birlikte girdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde işgalci güçlere karşı büyük bir direniş göstermiş, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, milletinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Ulu Önderimiz, “Kurtuluş Savaşı” ile Türk Milletinin ismini tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış, “Cumhuriyet” ile de bizlere çağdaş uygarlığın kapılarını açmış yüzyılın deha devlet adamlarından biridir. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilke ve devrimleri, çağdaş uygarlık yolunda yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Böyle bir lidere sahip olmanın ayrıcalığı ve onuru hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. O'nu anlamak, O'nun düşüncelerini, ilke ve devrimlerini yaşatmak bizlerin en büyük görevidir. Bu bağlılığın ve inancın gelecek nesillere aktarılması ise en önemli amacımız olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 77. yılında, gönlümüzde ölümsüzleşen, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi. ÖĞRENCİLER DUYGULANDIRDI Öğrencilerin ve öğretmenlerin eşliğinde gerçekleştirilen programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan şiirler okundu. Şiir ve anlamlı sözlerin okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi katılımcılara sunuldu. Programın sonunda 10 Kasım ve Mustafa Kemal Atatürk’e özel düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalındaki yarışmalarda derece alan öğrenciler ödüllendirildi.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yılında Çayırova Kaymakamlığının önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Faruk Ünal, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci,Çayırva İlçe Emniyet Müdürü Murat Kasap, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Çayırova Ak parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Çayırova CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, gaziler, muhtarlar, belediye ve kaymakamlık birim müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Çelenk sunma programı sonrasında iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bayraklar yarıya indirildi.

SALONDA ANLAMLI ANMA

Kaymakamlık binası önündeki çelenk sunma programının ardından Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan anma programında Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. Yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada; “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, milleti ile birlikte girdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde işgalci güçlere karşı büyük bir direniş göstermiş, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, milletinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Ulu Önderimiz, “Kurtuluş Savaşı” ile Türk Milletinin ismini tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış, “Cumhuriyet” ile de bizlere çağdaş uygarlığın kapılarını açmış yüzyılın deha devlet adamlarından biridir. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilke ve devrimleri, çağdaş uygarlık yolunda yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Böyle bir lidere sahip olmanın ayrıcalığı ve onuru hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. O'nu anlamak, O'nun düşüncelerini, ilke ve devrimlerini yaşatmak bizlerin en büyük görevidir. Bu bağlılığın ve inancın gelecek nesillere aktarılması ise en önemli amacımız olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 77. yılında, gönlümüzde ölümsüzleşen, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER DUYGULANDIRDI

Öğrencilerin ve öğretmenlerin eşliğinde gerçekleştirilen programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan şiirler okundu. Şiir ve anlamlı sözlerin okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi katılımcılara sunuldu. Programın sonunda 10 Kasım ve Mustafa Kemal Atatürk’e özel düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalındaki yarışmalarda derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.