GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Çayırova’da Engelliler Yalnız Kalmıyor

Çayırova 21.06.2018 - 10:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova’da Engelliler Yalnız Kalmıyor

Çayırova Belediyesi tarafından 10 yıl boyunca ilçe genelinde başarılı çalışmalar yaparak bireysel farklılığı olan vatandaşlara hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli vatandaşları kapalı kapılar ardından çıkararak toplum içerisinde fırsat eşitliği sağlamaya devam ediyor.

Engelli vatandaşların sosyal yaşamdan kopmamaları için sivil toplum kuruluşları ve ilçemizde bulunan engelli dernekleriyle de ortak projeler yaparak engelli vatandaşları sinema, tiyatro, konser, piknik, tarihi ve kültürel gezi programlarına götüren Çayırova Belediyesi,  bölgemizde bulunan engelli vatandaşların takdirini kazanıyor ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORLAR İlçede yaşayan engelli vatandaşların engel durumlarına göre projeler üreterek engelleri ortadan kaldırarak engelli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltiyor. Çayırova Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara hasta yatağı, hasta alt bezi, engelli çocuk ve yetişkin hasta bezi, ücretsiz ulaşım kartı, hastalar adına hastanelerden randevu temin etme, hasta refakati, evde bakım aylığı, 2022 maaşı, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların ev temizliği ve evde bakım hizmeti gibi alanlarda hizmet veriyor. Bu hizmetlerin yanı sıra kurum ve kuruluşlarla yaptığı çalışmalar neticesinde tekerlekli sandalye ve akülü araç temini de gerçekleştiren merkez çeşitli konularda geçtiğimiz ay 513 vatandaşa hizmet verdi. SOSYAL YAŞAMI ENGELSİZ YAŞIYORLAR Danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinin yanı sıra, vatandaşlarla bire bir diyalog kurarak ihtiyacını tespit eden EKM görevlileri, söz konusu hizmetleri en kısa sürede ulaştırmak için seferber oluyor. Yapılan bu hizmetlere ek olarak bölgedeki engellilere yönelik kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa programlar düzenleyen Çayırova Belediyesi, sosyal yaşamı bireysel farklılığı olan vatandaşlara ulaştırmaya çalışıyor. ENGELLİLERİN HASTANE ULAŞIMLARI ÇAYIROVA BELEDİYESİ’NDEN Merkez bünyesinde bulunan 4 tam donanımlı araçla hafta içi her gün hasta yaşlı ve engelli vatandaşların hastaneye ulaşım ve nakillerini gidiş dönüş olarak karşılayan Çayırova Belediyesi, 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde de engelli vatandaşların hizmetinde olacak.
Çayırova Belediyesi tarafından 10 yıl boyunca ilçe genelinde başarılı çalışmalar yaparak bireysel farklılığı olan vatandaşlara hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli vatandaşları kapalı kapılar ardından çıkararak toplum içerisinde fırsat eşitliği sağlamaya devam ediyor.

Engelli vatandaşların sosyal yaşamdan kopmamaları için sivil toplum kuruluşları ve ilçemizde bulunan engelli dernekleriyle de ortak projeler yaparak engelli vatandaşları sinema, tiyatro, konser, piknik, tarihi ve kültürel gezi programlarına götüren Çayırova Belediyesi,  bölgemizde bulunan engelli vatandaşların takdirini kazanıyor

ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORLAR

İlçede yaşayan engelli vatandaşların engel durumlarına göre projeler üreterek engelleri ortadan kaldırarak engelli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltiyor. Çayırova Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara hasta yatağı, hasta alt bezi, engelli çocuk ve yetişkin hasta bezi, ücretsiz ulaşım kartı, hastalar adına hastanelerden randevu temin etme, hasta refakati, evde bakım aylığı, 2022 maaşı, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların ev temizliği ve evde bakım hizmeti gibi alanlarda hizmet veriyor. Bu hizmetlerin yanı sıra kurum ve kuruluşlarla yaptığı çalışmalar neticesinde tekerlekli sandalye ve akülü araç temini de gerçekleştiren merkez çeşitli konularda geçtiğimiz ay 513 vatandaşa hizmet verdi.

SOSYAL YAŞAMI ENGELSİZ YAŞIYORLAR

Danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinin yanı sıra, vatandaşlarla bire bir diyalog kurarak ihtiyacını tespit eden EKM görevlileri, söz konusu hizmetleri en kısa sürede ulaştırmak için seferber oluyor. Yapılan bu hizmetlere ek olarak bölgedeki engellilere yönelik kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa programlar düzenleyen Çayırova Belediyesi, sosyal yaşamı bireysel farklılığı olan vatandaşlara ulaştırmaya çalışıyor.

ENGELLİLERİN HASTANE ULAŞIMLARI ÇAYIROVA BELEDİYESİ’NDEN

Merkez bünyesinde bulunan 4 tam donanımlı araçla hafta içi her gün hasta yaşlı ve engelli vatandaşların hastaneye ulaşım ve nakillerini gidiş dönüş olarak karşılayan Çayırova Belediyesi, 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde de engelli vatandaşların hizmetinde olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.