Çayırova’da Kadın sağlığı konuşuldu!

Çayırova 04.04.2019 - 10:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova’da Kadın sağlığı konuşuldu!

Kocaeli’de Kadın Sağlığı eğitim projesi çalışmaları kapsamında Çayırova sevgi evlerinde çalışan kadınlarımıza eğitim verildi. Kocaeli Valiliği himayesinde, Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” ve “1-7 Nisan Kanser Haftası’’ farkındalık çalışmaları kapsamında Çayırova Sevgi Evlerinde çalışan kadınlara eğitim verildi. Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ve eşi Şükran Gözen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Atıf Deniz, Kanser Birim Sorumlusu Elif Uzuner ve çok sayıda kadın davetlinin katıldığı program Çayırova Kaymakam Gözen’in konuşması ile başladı. SAĞLIK BİLGİLERİ VERİLDİ Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi, kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi yapıldı ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Kadınlar tarafından yoğun ilgi gören program katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ve Sevgi Evlerinde kalan çocukların ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Kocaeli’de Kadın Sağlığı eğitim projesi çalışmaları kapsamında Çayırova sevgi evlerinde çalışan kadınlarımıza eğitim verildi. Kocaeli Valiliği himayesinde, Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” ve “1-7 Nisan Kanser Haftası’’ farkındalık çalışmaları kapsamında Çayırova Sevgi Evlerinde çalışan kadınlara eğitim verildi. Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ve eşi Şükran Gözen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Atıf Deniz, Kanser Birim Sorumlusu Elif Uzuner ve çok sayıda kadın davetlinin katıldığı program Çayırova Kaymakam Gözen’in konuşması ile başladı.

SAĞLIK BİLGİLERİ VERİLDİ

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi, kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi yapıldı ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Kadınlar tarafından yoğun ilgi gören program katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ve Sevgi Evlerinde kalan çocukların ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.