ÇETİN GÜROL: GENÇLERE ÖZGÜVEN AŞILANMALI

Kocaeli 25.10.2016 - 14:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÇETİN GÜROL: GENÇLERE ÖZGÜVEN AŞILANMALI

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Radyosu Radyo Ki’ye konuk olan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, "İletişim Fakültesi mezunları gazetelerimize geldiklerinde büro işlerinden çok sokakta haberi koklayan aktif gazetecilik görevini üstlenmeleri gerekiyor. Sektördeki gençlere özgüven aşılanmalı" dedi.

  Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Helin Kaya ve Çağdaş Dandan’ın Radyo Ki’de sunduğu Güne Bakış programına konuk oldu. Gürol programda '21 Ekim Gazeteciler Basın Bayramı', gazetecilik mesleği ve gazeteciler cemiyetinin yapısı hakkında açıklamalarda bulundu. Gürol, İletişim Fakültesi mezunlarının sahada aktif çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, "Gençlere özgüven aşılanmalı" dedi. Radyo programında konuşan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol 21 Ekim Gazeteciler Basın Bayramı’nın tarihçesi hakkında bilgi vererek, "21 Ekim 1860 tarihinde ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval gazetesi Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından kurulmuştur. Bu tarih bu nedenle Gazeteciler Basın Bayramı olarak kutlanır. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olduktan sonra Gazetecilik Bayramıyla ilgili tecrübelerimiz arttı. Ancak bizim olmazsa olmazımız 16 Ocak yani Atatürk’ün hayatında yaptığı ilk ve tek basın toplantısında gazetecilere Cumhuriyetin sözlü olarak anlatılmasını öğütlediği toplantıdır. Bu nedenle 16 Ocak’ın Basın Onur günü olarak kutlanması için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı. 'BU DÖNEMDE GAZETECİLİK ZOR' Konuşmasında gazetecilik mesleğinin basın sektöründeki yeri ve önemine dair yorumlarda bulunan Gürol, "Ben bu mesleğe başladığımda gazeteciler sayılıydı ancak şimdi herkes gazeteci. Sosyal medya çıktıktan sonra, siz daha bir haberi internete ve gazeteye koymadan olayı sosyal medyada görebiliyorsunuz. Biz sosyal medyanın hızına yetişemiyoruz hatta bazen sosyal medyadan kopya alabiliyoruz. Önceden gazetecilik kolaydı. Haberi ilk siz öğreniyordunuz. Bu dönemdeki gazetecilik çok zor. Çünkü çok hızlı olmak zorundasınız" dedi. Çetin Gürol, yerel ve ulusal gazetelerin tirajlarının düştüğünü ifade ederek, "Bunun sebepleriyle ilgili araştırmalar yapıyoruz. Haberlerin halka daha fazla temas etmesi gerekiyor. İletişim Fakültesi öğrencilerinin sahaya girmesiyle beraber kalitenin daha fazla artacağını düşünüyorum. Bunun doğrultusunda da gazete satışlarının artacağına inanıyorum. İletişim Fakültesi mezunları gazetelerimize geldiklerinde büro işlerinden çok sokakta haberi koklayan aktif gazetecilik görevini üstlenmeleri gerekiyor. Sonuçta sektördeki gençlere özgüven aşılanması gerekiyor" şeklinde konuştu. 'ETİK DEĞERLERE AYKIRI EYLEMDE BULUNANLARI İHRAÇ EDİYORUZ' Çetin Gürol programdaki konuşmasındaki sözlerini, "Bizim cemiyetimizde her dünya görüşünden insan var. Biz ilgili makamlara etik değerlerle ilgili sorun ve bu sorunların çözümleri hakkına bilgilendirmelerde bulunduk. Bize gelen telefonlarda etik dışı bir haberle ilgili başvuru yapıldığı anda direk etik dışı haberlere itibar edilmemesini tavsiye ediyoruz. Biz cemiyetimizde etik değerlere aykırı bir eylemde bulunan hangi kişi olursa olsun üyelikten ihraç ediyoruz" ifadeleriyle noktaladı.
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Radyosu Radyo Ki’ye konuk olan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, "İletişim Fakültesi mezunları gazetelerimize geldiklerinde büro işlerinden çok sokakta haberi koklayan aktif gazetecilik görevini üstlenmeleri gerekiyor. Sektördeki gençlere özgüven aşılanmalı" dedi.

 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Helin Kaya ve Çağdaş Dandan’ın Radyo Ki’de sunduğu Güne Bakış programına konuk oldu. Gürol programda '21 Ekim Gazeteciler Basın Bayramı', gazetecilik mesleği ve gazeteciler cemiyetinin yapısı hakkında açıklamalarda bulundu. Gürol, İletişim Fakültesi mezunlarının sahada aktif çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, "Gençlere özgüven aşılanmalı" dedi. Radyo programında konuşan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol 21 Ekim Gazeteciler Basın Bayramı’nın tarihçesi hakkında bilgi vererek, "21 Ekim 1860 tarihinde ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval gazetesi Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından kurulmuştur. Bu tarih bu nedenle Gazeteciler Basın Bayramı olarak kutlanır. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olduktan sonra Gazetecilik Bayramıyla ilgili tecrübelerimiz arttı. Ancak bizim olmazsa olmazımız 16 Ocak yani Atatürk’ün hayatında yaptığı ilk ve tek basın toplantısında gazetecilere Cumhuriyetin sözlü olarak anlatılmasını öğütlediği toplantıdır. Bu nedenle 16 Ocak’ın Basın Onur günü olarak kutlanması için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

'BU DÖNEMDE GAZETECİLİK ZOR'

Konuşmasında gazetecilik mesleğinin basın sektöründeki yeri ve önemine dair yorumlarda bulunan Gürol, "Ben bu mesleğe başladığımda gazeteciler sayılıydı ancak şimdi herkes gazeteci. Sosyal medya çıktıktan sonra, siz daha bir haberi internete ve gazeteye koymadan olayı sosyal medyada görebiliyorsunuz. Biz sosyal medyanın hızına yetişemiyoruz hatta bazen sosyal medyadan kopya alabiliyoruz. Önceden gazetecilik kolaydı. Haberi ilk siz öğreniyordunuz. Bu dönemdeki gazetecilik çok zor. Çünkü çok hızlı olmak zorundasınız" dedi. Çetin Gürol, yerel ve ulusal gazetelerin tirajlarının düştüğünü ifade ederek, "Bunun sebepleriyle ilgili araştırmalar yapıyoruz. Haberlerin halka daha fazla temas etmesi gerekiyor. İletişim Fakültesi öğrencilerinin sahaya girmesiyle beraber kalitenin daha fazla artacağını düşünüyorum. Bunun doğrultusunda da gazete satışlarının artacağına inanıyorum. İletişim Fakültesi mezunları gazetelerimize geldiklerinde büro işlerinden çok sokakta haberi koklayan aktif gazetecilik görevini üstlenmeleri gerekiyor. Sonuçta sektördeki gençlere özgüven aşılanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

'ETİK DEĞERLERE AYKIRI EYLEMDE BULUNANLARI İHRAÇ EDİYORUZ'

Çetin Gürol programdaki konuşmasındaki sözlerini, "Bizim cemiyetimizde her dünya görüşünden insan var. Biz ilgili makamlara etik değerlerle ilgili sorun ve bu sorunların çözümleri hakkına bilgilendirmelerde bulunduk. Bize gelen telefonlarda etik dışı bir haberle ilgili başvuru yapıldığı anda direk etik dışı haberlere itibar edilmemesini tavsiye ediyoruz. Biz cemiyetimizde etik değerlere aykırı bir eylemde bulunan hangi kişi olursa olsun üyelikten ihraç ediyoruz" ifadeleriyle noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.