Çikolata sinir sisteminizi nasıl etkiler?

03.01.2018 - 12:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çikolata sinir sisteminizi nasıl etkiler?

Bir çoğumuz için çikolata hem mutluluk veren bir arkadaş hem de fazla kalorilerden sorumlu bir düşmandır. Ancak çikolatanın sinir sistemini etkileyen özellikleri de söz konusu. İşte çikolatanın sinir sisteminiz üzerindeki 4 etkisi

UYARICI Çikolatada bulunan teobramin vücuttaki enerji seviyesini etkileme özelliğine sahiptir. Teobramin de aynı kafein gibi sinir sistemini etkilerken bunu ılımlı bir şekilde yapar. Oregon Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre, bir bardak sıcak çikolata yaklaşık 200 mgr teobromin, 10 mgr da kafein içeriyor. UYANIKLIK Kafein, çikolatanın yapıldığı kakao bitkisinin bir bileşenidir. Kafein tüketildikten sonra hemen kana karışarak, beyne ulaşır. Böylece uyanıklığı arttırarak, yorgunluğun geçici bir panzehirine dönüşür. MUTLULUK YA DA BAŞ AĞRISI Çikolata, dopamin üreten bir amino asit içerir. Dopamin, beyindeki sinir hücreleri arasında sinyalleri ileten nörotransmitter'lerdir. Bu da beyindeki mutluluk ve zevk duygularını tetikler. Fakat, bazı insanlar içinse bu durum migren rahatsızlığına yol açabilir. RUH HALİ Endorfin salgılanmasında etkin kimyasallar sayesinde, çikolatanın, iyi htiren bir tatlı olması tesadüf değil.
Bir çoğumuz için çikolata hem mutluluk veren bir arkadaş hem de fazla kalorilerden sorumlu bir düşmandır. Ancak çikolatanın sinir sistemini etkileyen özellikleri de söz konusu. İşte çikolatanın sinir sisteminiz üzerindeki 4 etkisi

UYARICI

Çikolatada bulunan teobramin vücuttaki enerji seviyesini etkileme özelliğine sahiptir. Teobramin de aynı kafein gibi sinir sistemini etkilerken bunu ılımlı bir şekilde yapar. Oregon Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre, bir bardak sıcak çikolata yaklaşık 200 mgr teobromin, 10 mgr da kafein içeriyor.


UYANIKLIK

Kafein, çikolatanın yapıldığı kakao bitkisinin bir bileşenidir. Kafein tüketildikten sonra hemen kana karışarak, beyne ulaşır. Böylece uyanıklığı arttırarak, yorgunluğun geçici bir panzehirine dönüşür.


MUTLULUK YA DA BAŞ AĞRISI

Çikolata, dopamin üreten bir amino asit içerir. Dopamin, beyindeki sinir hücreleri arasında sinyalleri ileten nörotransmitter'lerdir. Bu da beyindeki mutluluk ve zevk duygularını tetikler. Fakat, bazı insanlar içinse bu durum migren rahatsızlığına yol açabilir.


RUH HALİ
Endorfin salgılanmasında etkin kimyasallar sayesinde, çikolatanın, iyi htiren bir tatlı olması tesadüf değil.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.