Çiler; “Bölgemizde Tarih Bilinci Oluşması İçin Çalışıyoruz”

Gebze 28.05.2018 - 15:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çiler; “Bölgemizde Tarih Bilinci Oluşması İçin Çalışıyoruz”

Başkan Çiler, “29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Han’ın  ‘Gemileri karadan yürütün’ emri ardından muhteşem bir savaş tekniği uygulanarak boğaza indirilen gemilerle Osmanlı Ordusu tarafından İstanbul fethedilmiş, bu muhteşem fetihle Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiş; orta çağ kapanıp, yeniçağ başlamış, dünya medeniyetlerinin akışına yön verilmiştir. Döneminin teknolojik alanda en büyük AR-GE’cisi olarak nitelendirilen Fatih Sultan Mehmet’in 1481 yılında doğuya yapacağı sefer sırasında otağını kurarak konakladığı, hayatını burada kaybettiği, içinde 17.yy.’da yaptırılan çeşme ve namazgâhı da bulunduran Fatih’in Otağı’nın (Hünkâr Çayırı) bölgemizde olması, nasıl büyük bir tarihi dokuya sahip olduğumuzun göstergesidir. BÖLGEMİZDE TARİH BİLİNCİ OLUŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ Gebze Ticaret Odası olarak bölgemizin sosyal, kültürel yaşamının gelişmesi, tarihi değerlerinin korunması ve ön plana çıkarılması için de çalışmalar yürütmekteyiz. Bu doğrultudaki faaliyetlerimizle sosyal sorumluluk bilincimiz ve bölgemizin tarihi ve turistik değerlerinin daha fazla tanıtılması için gayret sarf eden GTO, fetih şölenlerinin Fatih’in Otağı’ndan başlatılmasını talep etmenin yanında tarihe tanıklık etmiş bu mekânın daha fazla tanıtılması, tarih bilincinin oluşturulması ve bölgemizin turizmde de ön plana çıkarılması için tüm kurumlar olarak güç birliği oluşturarak çalışmanın hepimizin sorumluluğu olduğu bilinci içerisindedir. Bu duygularla, tarihin tüm seyrini değiştiren İstanbul'un Fethi' nin 565. Yıldönümünü kutluyor, bizlere dünya kenti İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han‘ı ve O’nun kumandasındaki ordumuzu rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

Başkan Çiler, “29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Han’ın  ‘Gemileri karadan yürütün’ emri ardından muhteşem bir savaş tekniği uygulanarak boğaza indirilen gemilerle Osmanlı Ordusu tarafından İstanbul fethedilmiş, bu muhteşem fetihle Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiş; orta çağ kapanıp, yeniçağ başlamış, dünya medeniyetlerinin akışına yön verilmiştir. Döneminin teknolojik alanda en büyük AR-GE’cisi olarak nitelendirilen Fatih Sultan Mehmet’in 1481 yılında doğuya yapacağı sefer sırasında otağını kurarak konakladığı, hayatını burada kaybettiği, içinde 17.yy.’da yaptırılan çeşme ve namazgâhı da bulunduran Fatih’in Otağı’nın (Hünkâr Çayırı) bölgemizde olması, nasıl büyük bir tarihi dokuya sahip olduğumuzun göstergesidir.

BÖLGEMİZDE TARİH BİLİNCİ OLUŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gebze Ticaret Odası olarak bölgemizin sosyal, kültürel yaşamının gelişmesi, tarihi değerlerinin korunması ve ön plana çıkarılması için de çalışmalar yürütmekteyiz. Bu doğrultudaki faaliyetlerimizle sosyal sorumluluk bilincimiz ve bölgemizin tarihi ve turistik değerlerinin daha fazla tanıtılması için gayret sarf eden GTO, fetih şölenlerinin Fatih’in Otağı’ndan başlatılmasını talep etmenin yanında tarihe tanıklık etmiş bu mekânın daha fazla tanıtılması, tarih bilincinin oluşturulması ve bölgemizin turizmde de ön plana çıkarılması için tüm kurumlar olarak güç birliği oluşturarak çalışmanın hepimizin sorumluluğu olduğu bilinci içerisindedir. Bu duygularla, tarihin tüm seyrini değiştiren İstanbul'un Fethi' nin 565. Yıldönümünü kutluyor, bizlere dünya kenti İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han‘ı ve O’nun kumandasındaki ordumuzu rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.