Çocuğa KREDİ KARTI...Bankalar sınırı aştı

Gebze 29.09.2015 - 07:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çocuğa KREDİ KARTI...Bankalar sınırı aştı

10 yaşındaki çocuğa bile kendiliğinden ek kart çıkarılıyor, hesap açılıyor. İptal ettirmek için çağrı merkezini arayanlar ise yüklü telefon faturasıyla karşılaşıp iki kere soyuluyor

Bankaların tüketiciye talebi olmadan ya da kredi kullanırken kendiliğinden çıkardıkları ek kartlar, vatandaşı isyan ettiriyor. Bazı bankalar, kredi kullanan müşterilerinin 10 yaşındaki çocuklarına bile ek kart çıkartıyor, hesap açıyor. İptal ettirmek için çağrı merkezini arayanlar bir de yüklü telefon faturası ile karşılaşıyor. ŞİKAYET YAĞIYOR  Son düzenlemelerle her türlü ücret, hizmet ve ürün için tüketici onayının alınması zorunluluğu getirilirken, kredi kullanan vatandaşlar sürpriz ücretlerle karşılaşmaya başladı. Bazı bankalar dosya masrafını geri almak isteyen müşteriye de hesap açtırıp 50 lira işletim ücreti talep ediyor. Yeni Tüketici Kanunu'na göre ise sözleşme dışında, herhangi bir hizmet kalemi adı altında ek bedel istenmemesi gerekiyor. Bazı özel bankalar da kredi kullanan müşterilerinin aile bireylerine de kart çıkartıp, hesap açıyor. Bankaların usulsüz uygulamalarına yönelik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) da şikayet yağdı. BDDK, gelen şikayetler doğrultusunda şube bazlı inceleme başlatıyor. H.Ç. adında bir vatandaş, 14 yaşındaki kızı adına hesap açıldığını eve gelen mektupla öğrendiğini belirterek, "Yazıda, '3 ayda bir tahsil edilen hesap işletim ücreti Ekim'den itibaren 38 lira olarak güncellenecektir. Bilgi için çağrı merkezini arayın' yazıyordu. Müşteri hizmetlerine ulaşmam yarım saati buldu. Nitekim bu arada yaklaşık 15 liralık da kontörüm gitti" dedi.  BAŞVURULAR 2 MİLYONU GEÇTİ Bankaların kullandırdığı kredilerden dosya masrafı, komisyon gibi kesintilerin iadesi yönündeki tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular 2 milyonu geçti. Tüketiciler en çok bankacılık sektörünü şikayet ederken, dosya masrafı iadesine yönelik başvurular başı çekti.
10 yaşındaki çocuğa bile kendiliğinden ek kart çıkarılıyor, hesap açılıyor. İptal ettirmek için çağrı merkezini arayanlar ise yüklü telefon faturasıyla karşılaşıp iki kere soyuluyor

Bankaların tüketiciye talebi olmadan ya da kredi kullanırken kendiliğinden çıkardıkları ek kartlar, vatandaşı isyan ettiriyor. Bazı lar, kredi kullanan müşterilerinin 10 yaşındaki çocuklarına bile ek kart çıkartıyor, hesap açıyor. İptal ettirmek için çağrı merkezini arayanlar bir de yüklü telefon faturası ile karşılaşıyor.

 YAĞIYOR 
Son düzenlemelerle her türlü ücret, hizmet ve ürün için tüketici onayının alınması zorunluluğu getirilirken, kredi kullanan vatandaşlar sürpriz ücretlerle karşılaşmaya başladı. Bazı bankalar dosya masrafını geri almak isteyen müşteriye de hesap açtırıp 50 lira işletim ücreti talep ediyor. Yeni Tüketici Kanunu'na göre ise sözleşme dışında, herhangi bir hizmet kalemi adı altında ek bedel istenmemesi gerekiyor. Bazı özel bankalar da kredi kullanan müşterilerinin aile bireylerine de kart çıkartıp, hesap açıyor. Bankaların usulsüz uygulamalarına yönelik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) da şikayet yağdı. BDDK, gelen şikayetler doğrultusunda şube bazlı inceleme başlatıyor. H.Ç. adında bir vatandaş, 14 yaşındaki kızı adına hesap açıldığını eve gelen mektupla öğrendiğini belirterek, "Yazıda, '3 ayda bir tahsil edilen hesap işletim ücreti Ekim'den itibaren 38 lira olarak güncellenecektir. Bilgi için çağrı merkezini arayın' yazıyordu. Müşteri hizmetlerine ulaşmam yarım saati buldu. Nitekim bu arada yaklaşık 15 liralık da kontörüm gitti" dedi. 

BAŞVURULAR 2 MİLYONU GEÇTİ
Bankaların 
kullandırdığı kredilerden dosya masrafı, komisyon gibi kesintilerin iadesi yönündeki tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular 2 milyonu geçti. Tüketiciler en çok bankacılık sektörünü şikayet ederken, dosya masrafı iadesine yönelik başvurular başı çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.