Çocuk işçiliği bitecek.

Ekonomi 27.02.2018 - 09:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çocuk işçiliği bitecek.

Emine Erdoğan’ın çağrısının ardından 10 bakanlık ‘Çocuk İşçiliğiyle Eylem Planı’ hazırladı. Yüzde 5’lerde olan çocuk işçiliği oranını sıfırlamak için önemli adımlar atılacak: Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Birimi kurulacak, çalışan çocukları tespit etmek için ev ziyaretleri yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, "Çocuğun yeri sokak veya tarla değil, okuldur" şeklindeki mesajıyla birlikte çocuk işçiliği ile topyekun mücadele başlatıldı. Hükümet, yüzde 5'lerde olan çocuk işçiliği oranını sıfırlamak için önemli kararlar aldı. Uygulanacak projeler şöyle:  Okul yöneticileri çalışan çocukların ailelerine ulaşıp ev ziyaretleri yapacak. Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Birimi kurulacak. Ayrıca mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının okula devamını sağlamak üzere prefabrik okullar yaygınlaştırılması noktasında görüş birliğine varıldı. Proje kapsamında okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi için çalışmalar da başlatılacak.  Eylem planında, mevsimlik tarım göçü verilen illerde istihdam olanaklarının artırılması, çocuk işçiliğiyle mücadelenin yüksek lisans ve doktora programlarında tez konusu olarak alınmasının teşvik edilmesi ve hem çalışan hem de okuyan çocukların mülki amirlere bildirilerek eğitime kazandırılması gibi önemli hususlar da yer aldı. 10 BAKANLIĞIN İMZASI VAR  Planı hazırlayan bakanlıklar şöyle: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı.".
Emine Erdoğan’ın çağrısının ardından 10 bakanlık ‘Çocuk İşçiliğiyle Eylem Planı’ hazırladı. Yüzde 5’lerde olan çocuk işçiliği oranını sıfırlamak için önemli adımlar atılacak: Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Birimi kurulacak, çalışan çocukları tespit etmek için ev ziyaretleri yapılacak.

Cumhurbaşkanı 'ın eşi 'ın, "Çocuğun yeri sokak veya tarla değil, okuldur" şeklindeki mesajıyla birlikte çocuk işçiliği ile topyekun mücadele başlatıldı. Hükümet, yüzde 5'lerde olan çocuk işçiliği oranını sıfırlamak için önemli kararlar aldı. Uygulanacak projeler şöyle:
 Okul yöneticileri çalışan çocukların ailelerine ulaşıp ev ziyaretleri yapacak. Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Birimi kurulacak. Ayrıca mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının okula devamını sağlamak üzere prefabrik okullar yaygınlaştırılması noktasında görüş birliğine varıldı. Proje kapsamında okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi için çalışmalar da başlatılacak.
 Eylem planında, mevsimlik tarım göçü verilen illerde istihdam olanaklarının artırılması, çocuk işçiliğiyle mücadelenin yüksek lisans ve doktora programlarında tez konusu olarak alınmasının teşvik edilmesi ve hem çalışan hem de okuyan çocukların mülki amirlere bildirilerek eğitime kazandırılması gibi önemli hususlar da yer aldı.

10 BAKANLIĞIN İMZASI VAR
 Planı hazırlayan bakanlıklar şöyle: "Çalışma ve  Bakanlığı, , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, , Gençlik ve , Kültür ve Turizm Bakanlığı, .".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.