Cuma Pazarı Kaldırıldı

Gebze 02.08.2018 - 17:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Cuma Pazarı Kaldırıldı

Gebze Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis toplantısı Adnan Köşker Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclis toplantısında semt pazarlarının kaldırılarak kapalı pazarlara taşınması kararı alındı.

Gündem maddeleri arasında yer alan Pelitli ve Mustafa Paşa mahallelerinde yer alan parsellerin Gebze-Darıca Metrosu için bedelsiz olarak tahsisi kabul edilerek, yeni istasyonların mülkiyet sorunları çözüldü. Gebze’de Muhtarlık İşleri Birimi Müdürlüğü kurulması da kabul edilirken,  Eylül ayında Gebze’de yapılacak Dünya Gençler Satranç Şampiyonası için İş birliği protokolü imzalanması da oy birliğiyle kabul edildi. PAZARLAR KALKTI Meclis’in en önemli gündem maddeleri arasında yer alan konu semt pazarlarının kaldırılması oldu. Yeni yapılan kapalı pazarlar nedeniyle, Osman Yılmaz’da kurulan Cuma Pazarı, Yenikent’de Kurulan Cumartesi Pazarı, Güzeller Mahallesi’nde kurulan Pazartesi Pazarı, Gaziler Mahallesi’nde kurulan Cuma Pazarı resmen oy birliğiyle kaldırıldı. Bu bölgelerde kurulan semt pazarları, artık Mevlana, Tatlıkuyu, Adem Yavuz gibi yerlerde kurulan Kapalı Pazarlarda yer alacak. Böylelikle Gebze’nin yıllar süren Cuma Pazarının kaldırılması mücadelesi nihayete ermiş oldu. GEBZE'YE YENİ MEYDAN Öte yandan Mahkeme kararıyla boşaltılan Gebze Hisar Koleji’nin bulunduğu alan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. İmam Hatip Lisesi olarak kullanılacak bu alan nedeniyle Gebze İmam Hatip’in mevcut yeri de Meydan olarak düzenlenecek.   KÜBRA AKABALI
Gebze Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis toplantısı Adnan Köşker Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclis toplantısında semt pazarlarının kaldırılarak kapalı pazarlara taşınması kararı alındı.

Gündem maddeleri arasında yer alan Pelitli ve Mustafa Paşa mahallelerinde yer alan parsellerin Gebze-Darıca Metrosu için bedelsiz olarak tahsisi kabul edilerek, yeni istasyonların mülkiyet sorunları çözüldü. Gebze’de Muhtarlık İşleri Birimi Müdürlüğü kurulması da kabul edilirken,  Eylül ayında Gebze’de yapılacak Dünya Gençler Satranç Şampiyonası için İş birliği protokolü imzalanması da oy birliğiyle kabul edildi.

PAZARLAR KALKTI

Meclis’in en önemli gündem maddeleri arasında yer alan konu semt pazarlarının kaldırılması oldu. Yeni yapılan kapalı pazarlar nedeniyle, Osman Yılmaz’da kurulan Cuma Pazarı, Yenikent’de Kurulan Cumartesi Pazarı, Güzeller Mahallesi’nde kurulan Pazartesi Pazarı, Gaziler Mahallesi’nde kurulan Cuma Pazarı resmen oy birliğiyle kaldırıldı. Bu bölgelerde kurulan semt pazarları, artık Mevlana, Tatlıkuyu, Adem Yavuz gibi yerlerde kurulan Kapalı Pazarlarda yer alacak. Böylelikle Gebze’nin yıllar süren Cuma Pazarının kaldırılması mücadelesi nihayete ermiş oldu.

GEBZE'YE YENİ MEYDAN

Öte yandan Mahkeme kararıyla boşaltılan Gebze Hisar Koleji’nin bulunduğu alan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. İmam Hatip Lisesi olarak kullanılacak bu alan nedeniyle Gebze İmam Hatip’in mevcut yeri de Meydan olarak düzenlenecek.

 

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.