Cumhur İttifakı’ndan tek liste!

Kocaeli 13.02.2019 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Cumhur İttifakı’ndan tek liste!

31 Mart yerel seçimlerine doğru adım  adım gidilirken, gündeme önemli bir gelişme daha düştü. Kocaeli’de bilindiği üzere MHP İttifak gereği Belediye başkanı çıkarmamış, 12 İlçe ve Büyükşehir’de AK Parti Belediye başkan Adaylarını destekleme kararı almıştı. Başta İl başkanı Aydın Ünlü olmak üzere MHP’liler Belediye başkanlığı seçiminde AK Parti adaylarına destek isterken, Belediye meclis Üyeliği içinse kendi Adaylarıyla seçime gireceklerini deklare ediyorlardı. Ancak İki Parti arasında yapılan görüşmelerde, AK Parti listelerinden seçime ortak girme kararı alındığı öğrenildi. Buna göre AK Parti’nin MHP’ye 12 ilçede kontenjan vermesi bekleniyor. LİSTE PAZARLIĞI Belediye Başkan Adaylığı ve Meclis Üyelikleri için partilerin aday listeleri 19 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edilecek. Önümüzdeki birkaç gün içinde AK Parti ve MHP’de listeleri netleştirerek, ortak bir kararla son şeklini verecek. MHP’nin her ilçede seçilecek sıradan en az 3 Meclis Üyesi istediği öğrenilirken, AK Parti’nin ise 1 ya da 2 isme sıcak baktığı öğrenildi. İki Parti arasında uzlaşmanın nasıl sağlanacağı, MHP adaylarına hangi sıraların verileceği merak ediliyor.

31 Mart yerel seçimlerine doğru adım  adım gidilirken, gündeme önemli bir gelişme daha düştü. Kocaeli’de bilindiği üzere MHP İttifak gereği Belediye başkanı çıkarmamış, 12 İlçe ve Büyükşehir’de AK Parti Belediye başkan Adaylarını destekleme kararı almıştı. Başta İl başkanı Aydın Ünlü olmak üzere MHP’liler Belediye başkanlığı seçiminde AK Parti adaylarına destek isterken, Belediye meclis Üyeliği içinse kendi Adaylarıyla seçime gireceklerini deklare ediyorlardı. Ancak İki Parti arasında yapılan görüşmelerde, AK Parti listelerinden seçime ortak girme kararı alındığı öğrenildi. Buna göre AK Parti’nin MHP’ye 12 ilçede kontenjan vermesi bekleniyor.

LİSTE PAZARLIĞI

Belediye Başkan Adaylığı ve Meclis Üyelikleri için partilerin aday listeleri 19 Şubat Salı günü saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edilecek. Önümüzdeki birkaç gün içinde AK Parti ve MHP’de listeleri netleştirerek, ortak bir kararla son şeklini verecek. MHP’nin her ilçede seçilecek sıradan en az 3 Meclis Üyesi istediği öğrenilirken, AK Parti’nin ise 1 ya da 2 isme sıcak baktığı öğrenildi. İki Parti arasında uzlaşmanın nasıl sağlanacağı, MHP adaylarına hangi sıraların verileceği merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.