ÇYDD Gebze’den farkındalık

Gebze 10.11.2019 - 12:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

ÇYDD Gebze’den farkındalık

Gebze Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yönetimi ve üyeleri Kızılay Haftası ve Lösemili Çocuklar Farkındalık Haftası vesilesiyle Kan bağışı ve kök hücre bağışı yaptı. Kan bağışı hakkında bilgi veren ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, “Gebze Kent Meydanı’nda her gün kan bağışları kabul eden Kızılay Kan Alma Aracı’nda bulunan sağlık personeli tarafından kan ve kök hücre bağışı konusunda bilgi verildi. Bağışçı Bilgilendirme ve Onam Formu" ile ‘Bağışçı Sorgulama Formu’ okunduktan sonra sorular yanıtlanır ve imzalanır. Bağışçı olmaya engel bir durum yoksa kan sayımı, kan grubu ve seroloji testleri için 2 tüp kan örneği alınır. 19 yaşından gün almış,  66 yaşından gün almamış, ilk kez kan bağışında bulunacaklar için 61 yaşından gün almamış, 1 yıl içerisinde ameliyat olmamış, dövme, akupunktur, piercing yaptırmamış, 50 kilonun üzerinde, bulaşıcı hastalığı olmayan, kendini kan verebilecek kadar iyi hisseden, bağışçı sorgulama formu’ndaki soruları doğru cevaplamış ve uygun bulunmuş kişiler kan bağışçısı olabilir.  BAĞIŞÇI SAYISININ ARTMASINI İSTİYORUZ Kan sayımı, bağış öncesi testler arasında yer alır ve kişinin bağışlayacak düzeyde kanı olup olmadığının bir işareti olarak değerlendirilir. Düzenli veya sürekli ilaç kullanımı, tanı konulmuş mevcut ya da geçirilmiş bir hastalık varsa ilgili personele mutlaka bildirilmeli. Bağış öncesi yapılacak testler yalnızca birkaç hastalığın göstergesi olduğundan istenen bilgileri tam ve doğru şekilde verilmesi önemli. Kan bağışında ve kök hücre bağışında Farkındalık yaratarak, bağışçı sayısının artmasına katkı sağlamak istiyoruz. Hayat kurtarma bizim kanımızda belki de o sensin” dedi.

Gebze Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yönetimi ve üyeleri Kızılay Haftası ve Lösemili Çocuklar Farkındalık Haftası vesilesiyle Kan bağışı ve kök hücre bağışı yaptı.

Kan bağışı hakkında bilgi veren ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, “Gebze Kent Meydanı’nda her gün kan bağışları kabul eden Kızılay Kan Alma Aracı’nda bulunan sağlık personeli tarafından kan ve kök hücre bağışı konusunda bilgi verildi. Bağışçı Bilgilendirme ve Onam Formu" ile ‘Bağışçı Sorgulama Formu’ okunduktan sonra sorular yanıtlanır ve imzalanır. Bağışçı olmaya engel bir durum yoksa kan sayımı, kan grubu ve seroloji testleri için 2 tüp kan örneği alınır. 19 yaşından gün almış,  66 yaşından gün almamış, ilk kez kan bağışında bulunacaklar için 61 yaşından gün almamış, 1 yıl içerisinde ameliyat olmamış, dövme, akupunktur, piercing yaptırmamış, 50 kilonun üzerinde, bulaşıcı hastalığı olmayan, kendini kan verebilecek kadar iyi hisseden, bağışçı sorgulama formu’ndaki soruları doğru cevaplamış ve uygun bulunmuş kişiler kan bağışçısı olabilir. 

BAĞIŞÇI SAYISININ ARTMASINI İSTİYORUZ
Kan sayımı, bağış öncesi testler arasında yer alır ve kişinin bağışlayacak düzeyde kanı olup olmadığının bir işareti olarak değerlendirilir. Düzenli veya sürekli ilaç kullanımı, tanı konulmuş mevcut ya da geçirilmiş bir hastalık varsa ilgili personele mutlaka bildirilmeli. Bağış öncesi yapılacak testler yalnızca birkaç hastalığın göstergesi olduğundan istenen bilgileri tam ve doğru şekilde verilmesi önemli. Kan bağışında ve kök hücre bağışında Farkındalık yaratarak, bağışçı sayısının artmasına katkı sağlamak istiyoruz. Hayat kurtarma bizim kanımızda belki de o sensin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.