DIŞ SORUNLAR İHRACATI DÜŞÜRDÜ

Kocaeli 01.03.2016 - 10:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DIŞ SORUNLAR İHRACATI DÜŞÜRDÜ

Ocak ayı dış ticaret rakamlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, çevre ülkeler ile yaşanan sorunlar ve altın ticaretinin durmasının ihracatı düşürdüğünü söyledi TUİK tarafından açıklanan ocak ayı dış ticaret rakamlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; “Türkiye’nin ihracatının Ocak ayında yüzde 22 düştüğünü görüyoruz. Bu düşüşte altın ihracatının artık yapılmıyor olmasının etkisini görüyoruz. Ayrıca çevre ülkelerdeki sorunların devam ediyor olması da ihracatı düşürdü. Detaylı baktığımızda tüm ülke gruplarında ihracat bir evvelki yılın gerisinde” dedi. ÜLKEMİZİ ETKİLİYOR KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Altın ihracatının düşüyor olması sebebiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanacak Şubat ayı ihracatının da geçen yılın gerisinde olacağını bekliyoruz. Öte yandan TUİK Ekonomik Güven Endeksi verilerini de açıkladı. İhracatımızla birlikte güven endeksinin de düşüyor olması, ülkemizin etrafındaki gelişmelerin ve özellikle Irak, Suriye ve Rusya’daki sorunların ülkemizi ne kadar etkilediğinin bir yansımasıdır” diye konuştu.

Ocak ayı dış ticaret rakamlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, çevre ülkeler ile yaşanan sorunlar ve altın ticaretinin durmasının ihracatı düşürdüğünü söyledi

TUİK tarafından açıklanan ocak ayı dış ticaret rakamlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; “Türkiye’nin ihracatının Ocak ayında yüzde 22 düştüğünü görüyoruz. Bu düşüşte altın ihracatının artık yapılmıyor olmasının etkisini görüyoruz. Ayrıca çevre ülkelerdeki sorunların devam ediyor olması da ihracatı düşürdü. Detaylı baktığımızda tüm ülke gruplarında ihracat bir evvelki yılın gerisinde” dedi.


ÜLKEMİZİ ETKİLİYOR
KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Altın ihracatının düşüyor olması sebebiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanacak Şubat ayı ihracatının da geçen yılın gerisinde olacağını bekliyoruz. Öte yandan TUİK Ekonomik Güven Endeksi verilerini de açıkladı. İhracatımızla birlikte güven endeksinin de düşüyor olması, ülkemizin etrafındaki gelişmelerin ve özellikle Irak, Suriye ve Rusya’daki sorunların ülkemizi ne kadar etkilediğinin bir yansımasıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.