DAEŞ’in kalbine 9 kilometre kaldı

25.10.2016 - 08:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DAEŞ’in kalbine 9 kilometre kaldı

Musul harekâtında Irak askerleri Hıristiyan kasabası Bartella’ya girdi. DAEŞ’in kasabadan atılması ile Hıristiyanlar 2 yılın ardından kilisede ilk çanı çaldı. Öte yandan, DAEŞ Kerkük’te eşzamanlı 4 intihar saldırısı düzenledi. İntihar bombacıları 4. köprü, Yeşil ve Seyada bölgesinde kendilerini patlattı. Ölü ve yaralı sayısı açıklanmadı.

Peşmergeler, Erbil-Musul arasındaki “Kürdistan sınırı”na ulaştı, Musul’a 9 kilometre yaklaşıldı. Peşmerge güçlerinin ikinci cephe Navaran ve üçüncü cephe Başika bölgesinden DAEŞ’e yönelik başlattığı harekât kuşatma halinde sürüyor. Operasyon karadan ve havadan harekât merkezince yakından izlenirken Başika’daki operasyonda geniş bir bölgede kontrol sağlandı. Peşmerge, Başika bölgesinden Musul kent merkezine 9 kilometre mesafeye konuşlandı. 100 kilometrekarelik alanda bulunan sekiz köy kuşatılarak DAEŞ’e büyük zayiat verdirildi. Başika’nın doğu ve batı yönlerinden sürdürülen harekât sonucu peşmerge güçleri iki koldan birleşti. Operasyon kapsamında, sekiz bombalı araç, üç bombalı motosiklet imha edildi. Erbil’den Musul’a açılan Hazır cephesinde peşmerge güçleri, “Kürdistan’ın sınırı” olarak ifade edilen Bartella kasabasına ulaştı.  DAEŞ lideri Ebubekir Bağdadi’nin de 19 Ekim’de Musul’da görüldüğü bildirildi. Etkili operasyonlar nedeniyle Musul merkezinde DAEŞ’in üst düzey yöneticilerinin hareketliliği arttığıIrak istihbarat raporlarına yansıdı. Rapora göre, operasyonun başladığı 17 Ekim’den 2 gün sonra Bağdadi, Musul kent merkezinde görüldü. Musul üzerinde hava saldırılarının artması üzerine Bağdadi’nin Suriye’nin Rakka kentine kaçtığı iddia edildi. Başika operasyonuna Kürt yönetiminin talebi üzerine Başika’daki Türk üssünün de destek verdiği açıklaması peşmerge güçleri tarafından doğrulanmadı. Rûdaw’a konuşan Başika Cephesi Komutanı Tuğgeneral İskender Gerdi, “Türkiye’den bombardıman yapılması talebinde bulunmadık” dedi. DAEŞ’li terörist 5 bombayla evde yakalandı Şanlıurfa’da, eylem hazırlığındaki Suriye uyruklu S.A.A. adlı DAEŞ’li terörist 5 el yapımı bomba ile yakalandı. Teröristin sansasyonel eylem yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen polis, yerini belirledikleri ve bir süre takibe aldıkları S.A.A.’nın kaldığı eve operasyon düzenledi. S.A.A. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada bombalı eylemde kullanılmak üzere ateşlemeye hazırlanmış 4 kilo 410 gram güçlendirilmiş TNT patlayıcı ile imal edilmiş bilye sistemli  el yapımı patlayıcı ele geçirildi.  4 intihar saldırısı DEAŞ operasyonuna yönelik son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde, terör örgütü DEAŞ'ın eş zamanlı dört intihar saldırısı düzenlediği bildirildi. AA muhabirinin emniyet güçlerinden elde ettiği bilgilere göre, birkaç gün önce gizli bir şekilde kent merkezine sızıp saklanan dört terörist, eş zamanlı olarak farklı semtlerde intihar saldırıları düzenledi. DEAŞ'ın iki intihar eylemcisinin Bağdat yolundaki 4. Köprü üzerinde, birisinin Yeşil ve diğerinin ise Seyada bölgesinde üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdikleri kaydedildi. İntihar saldırılarında ölen olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.
Musul harekâtında Irak askerleri Hıristiyan kasabası Bartella’ya girdi. DAEŞ’in kasabadan atılması ile Hıristiyanlar 2 yılın ardından kilisede ilk çanı çaldı. Öte yandan, DAEŞ Kerkük’te eşzamanlı 4 intihar saldırısı düzenledi. İntihar bombacıları 4. köprü, Yeşil ve Seyada bölgesinde kendilerini patlattı. Ölü ve yaralı sayısı açıklanmadı.

Peşmergeler, Erbil-Musul arasındaki “Kürdistan sınırı”na ulaştı, Musul’a 9 kilometre yaklaşıldı. Peşmerge güçlerinin ikinci cephe Navaran ve üçüncü cephe Başika bölgesinden DAEŞ’e yönelik başlattığı harekât kuşatma halinde sürüyor. Operasyon karadan ve havadan harekât merkezince yakından izlenirken Başika’daki operasyonda geniş bir bölgede kontrol sağlandı. Peşmerge, Başika bölgesinden Musul kent merkezine 9 kilometre mesafeye konuşlandı. 100 kilometrekarelik alanda bulunan sekiz köy kuşatılarak DAEŞ’e büyük zayiat verdirildi. Başika’nın doğu ve batı yönlerinden sürdürülen harekât sonucu peşmerge güçleri iki koldan birleşti. Operasyon kapsamında, sekiz bombalı araç, üç bombalı motosiklet imha edildi. Erbil’den Musul’a açılan Hazır cephesinde peşmerge güçleri, “Kürdistan’ın sınırı” olarak ifade edilen Bartella kasabasına ulaştı. 

DAEŞ lideri Ebubekir Bağdadi’nin de 19 Ekim’de Musul’da görüldüğü bildirildi. Etkili operasyonlar nedeniyle Musul merkezinde DAEŞ’in üst düzey yöneticilerinin hareketliliği arttığıIrak istihbarat raporlarına yansıdı. Rapora göre, operasyonun başladığı 17 Ekim’den 2 gün sonra Bağdadi, Musul kent merkezinde görüldü. Musul üzerinde hava saldırılarının artması üzerine Bağdadi’nin Suriye’nin Rakka kentine kaçtığı iddia edildi. Başika operasyonuna Kürt yönetiminin talebi üzerine Başika’daki Türk üssünün de destek verdiği açıklaması peşmerge güçleri tarafından doğrulanmadı. Rûdaw’a konuşan Başika Cephesi Komutanı Tuğgeneral İskender Gerdi, “Türkiye’den bombardıman yapılması talebinde bulunmadık” dedi.

DAEŞ’li terörist 5 bombayla evde yakalandı

Şanlıurfa’da, eylem hazırlığındaki Suriye uyruklu S.A.A. adlı DAEŞ’li terörist 5 el yapımı bomba ile yakalandı. Teröristin sansasyonel eylem yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen polis, yerini belirledikleri ve bir süre takibe aldıkları S.A.A.’nın kaldığı eve operasyon düzenledi. S.A.A. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada bombalı eylemde kullanılmak üzere ateşlemeye hazırlanmış 4 kilo 410 gram güçlendirilmiş TNT patlayıcı ile imal edilmiş bilye sistemli 
el yapımı patlayıcı ele geçirildi. 

4 intihar saldırısı

DEAŞ operasyonuna yönelik son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde, terör örgütü DEAŞ'ın eş zamanlı dört intihar saldırısı düzenlediği bildirildi.

AA muhabirinin emniyet güçlerinden elde ettiği bilgilere göre, birkaç gün önce gizli bir şekilde kent merkezine sızıp saklanan dört terörist, eş zamanlı olarak farklı semtlerde intihar saldırıları düzenledi.

DEAŞ'ın iki intihar eylemcisinin Bağdat yolundaki 4. Köprü üzerinde, birisinin Yeşil ve diğerinin ise Seyada bölgesinde üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdikleri kaydedildi.

İntihar saldırılarında ölen olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.