Darıca’da Kasım ayı meclisi tamam

Darıca 05.11.2020 - 16:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Darıca’da Kasım ayı meclisi tamam

Darıca Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Darıca’da her mahallede bulunan deprem toplanma merkezlerini yeniden kontrol ederek mevcut deprem toplanma merkezlerinde yapılan inşaat ve metro çalışmalarının tespiti halinde en uygun noktaya deprem toplanma merkezlerini taşıyacağız” dedi. Darıca Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün, Darıca Belediyesi meclis toplantısında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık başkanlık ederken, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “30 Ekim’de gerçekleşen İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun diliyor ve bölge halkına da başsağlığı ve sabır diliyorum. Hükümetimiz ve İzmir’de bulunan belediyeler her anlamda depremzedelerin yanında oldu. Darıca’da her mahallede bulunan deprem toplanma merkezlerini yeniden kontrol ederek mevcut deprem toplanma merkezlerinde yapılan inşaat ve metro çalışmalarının tespiti halinde en uygun noktaya deprem toplanma merkezlerini taşıyacağız. DARICA’DA SONBAHAR TEMİZLİĞİ! Dış güçlerin peygamber efendimize hareketleri söz konusu oldu. Bunlar İslam coğrafyasını rahatsız eden şeylerdi. Bizler de Darıca Belediyesi olarak buna bir tepki göstermek için bazı camilerimizin önünde peygamber efendimizin hayatını anlatan kitaplar dağıttık. Darıca’nın en büyük sorunlarından biri mahalle aralarındaki temizlik problemiydi. Darıca Belediyesi olarak ‘Sonbahar Temizliği’ adı altında cumartesi ve Pazar günler mahallelerimizin ara sokaklarına girerek 30-40 kişilik temizlik işleri personellerimizin bulunduğu gruplarla mahallelerimizi temizledik ve temizlemeye de devam ediyoruz” diye konuştu. KAÇAK VE HASARLI BİNALAR İMAR BARIŞI İLE YAPILMASIN Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ardından söz alan CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Selim Özcan, “30 Ekim İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir daha bu tür acıların yaşanmamasını temenni ediyorum. Bu vesile ile gördük ki; ülkemiz deprem kuşağında. Yıkılan binalara müdahale etme ve arama kurtarma çalışmalarında çabalarımız dünyaya örnek olsa da maalesef depremlerde yıkılan bina ve can kayıplarında örnek olamadı. Temennimiz kaçak ve hasarlı binaları imar barışı ile kanuna uygun hale getirmek değil, hasarlı binaların yıkılarak daha güvenli binalar inşa edilmesidir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Darıca’da Aralık ayı meclisi 3 Aralık Perşembe günü saat 14.00’da yapılması kararı alındı.

Darıca Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Darıca’da her mahallede bulunan deprem toplanma merkezlerini yeniden kontrol ederek mevcut deprem toplanma merkezlerinde yapılan inşaat ve metro çalışmalarının tespiti halinde en uygun noktaya deprem toplanma merkezlerini taşıyacağız” dedi.

Darıca Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün, Darıca Belediyesi meclis toplantısında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık başkanlık ederken, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “30 Ekim’de gerçekleşen İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun diliyor ve bölge halkına da başsağlığı ve sabır diliyorum. Hükümetimiz ve İzmir’de bulunan belediyeler her anlamda depremzedelerin yanında oldu. Darıca’da her mahallede bulunan deprem toplanma merkezlerini yeniden kontrol ederek mevcut deprem toplanma merkezlerinde yapılan inşaat ve metro çalışmalarının tespiti halinde en uygun noktaya deprem toplanma merkezlerini taşıyacağız.

DARICA’DA SONBAHAR TEMİZLİĞİ!

Dış güçlerin peygamber efendimize hareketleri söz konusu oldu. Bunlar İslam coğrafyasını rahatsız eden şeylerdi. Bizler de Darıca Belediyesi olarak buna bir tepki göstermek için bazı camilerimizin önünde peygamber efendimizin hayatını anlatan kitaplar dağıttık. Darıca’nın en büyük sorunlarından biri mahalle aralarındaki temizlik problemiydi. Darıca Belediyesi olarak ‘Sonbahar Temizliği’ adı altında cumartesi ve Pazar günler mahallelerimizin ara sokaklarına girerek 30-40 kişilik temizlik işleri personellerimizin bulunduğu gruplarla mahallelerimizi temizledik ve temizlemeye de devam ediyoruz” diye konuştu.

KAÇAK VE HASARLI BİNALAR İMAR BARIŞI İLE YAPILMASIN

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ardından söz alan CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Selim Özcan, “30 Ekim İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir daha bu tür acıların yaşanmamasını temenni ediyorum. Bu vesile ile gördük ki; ülkemiz deprem kuşağında. Yıkılan binalara müdahale etme ve arama kurtarma çalışmalarında çabalarımız dünyaya örnek olsa da maalesef depremlerde yıkılan bina ve can kayıplarında örnek olamadı. Temennimiz kaçak ve hasarlı binaları imar barışı ile kanuna uygun hale getirmek değil, hasarlı binaların yıkılarak daha güvenli binalar inşa edilmesidir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Darıca’da Aralık ayı meclisi 3 Aralık Perşembe günü saat 14.00’da yapılması kararı alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.