Darıca'da Konya Rüzgarı

Darıca 05.08.2017 - 12:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca'da Konya Rüzgarı

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Konyalılar Derneği’nin düzenlediği program ile devam etti.

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Konyalılar Derneği'nin düzenlediği program ile devam etti. Semazenlerin sema gösterileriyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Konyalılar Dernek Başkanı Kazım Olgun, "Böylesine güzel bir ortamda bizlere memleketimizi tanıtma fırsatını veren  Darıca Belediye Başkanı  Şükrü Karabacak'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinlikleri kültürlerin yaşatılması, birlik ve beraberlik adına çok önemli bir etkinlik. Sevgi ve hoşgörü şehri olan memleketimiz  Konya'yı temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi. Konyalılar gecesinde bir selamlama konuşması yapan  Darıca Belediye Başkanı  Şükrü Karabacak ise, " Karatay Medresesi, Alaeddin Cami Tepesi,  MevlanaTürbesi ve Müzesi, Şemsi  Tebriz'i Cami ve Türbesi ile  Meram Bağları gibi tarihi ve turistik mekanların adresi güzel  Konya'nın güzel insanları programımıza hoş geldiniz. Yaşadığımız şehrin birliğini ve beraberliği pekiştirme adına organize ettiğimiz bir gönül birlikteliği olan Şehirler ve Kültürler kaynaşmasında, doğduğumuz şehirlerin kültürünü, örf ve ananelerini sahilimizde  Darıca'ya hep birlikte yaşayarak öğreniyoruz. Bizlerde hizmet gönül işidir" şeklinde konuştu. Protokol konuşmalarının ardından sahne alan  Konya'lı yarenler  Konya yöresine ait geleneksel oyunlarını  Darıca'da sergilerken, uluslararası arenada ülkemize birincilikler kazandıran Grup Kaşıks'ın gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Program  Konya'lı yerel sanatçıların seslendirdiği parçalarla devam etti.
Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Konyalılar Derneği’nin düzenlediği program ile devam etti.

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Konyalılar Derneği'nin düzenlediği program ile devam etti.

Semazenlerin sema gösterileriyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Konyalılar Dernek Başkanı Kazım Olgun, "Böylesine güzel bir ortamda bizlere memleketimizi tanıtma fırsatını veren  Darıca Belediye Başkanı  Şükrü Karabacak'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinlikleri kültürlerin yaşatılması, birlik ve beraberlik adına çok önemli bir etkinlik. Sevgi ve hoşgörü şehri olan memleketimiz  Konya'yı temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Konyalılar gecesinde bir selamlama konuşması yapan  Darıca Belediye Başkanı  Şükrü Karabacak ise, " Karatay Medresesi, Alaeddin Cami Tepesi,  MevlanaTürbesi ve Müzesi, Şemsi  Tebriz'i Cami ve Türbesi ile  Meram Bağları gibi tarihi ve turistik mekanların adresi güzel  Konya'nın güzel insanları programımıza hoş geldiniz. Yaşadığımız şehrin birliğini ve beraberliği pekiştirme adına organize ettiğimiz bir gönül birlikteliği olan Şehirler ve Kültürler kaynaşmasında, doğduğumuz şehirlerin kültürünü, örf ve ananelerini sahilimizde  Darıca'ya hep birlikte yaşayarak öğreniyoruz. Bizlerde hizmet gönül işidir" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından sahne alan  Konya'lı yarenler  Konya yöresine ait geleneksel oyunlarını  Darıca'da sergilerken, uluslararası arenada ülkemize birincilikler kazandıran Grup Kaşıks'ın gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Program  Konya'lı yerel sanatçıların seslendirdiği parçalarla devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.