Darıca’da ‘Matem’ programı

Darıca 11.09.2019 - 11:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da ‘Matem’ programı

Ehl-i Beyt Mektebi'nin yeni ibadethanelerinden birisi olan Kocaeli Darıca Hz. İmam Cafer-i Sadık Camii'nde Muharrem ayının her akşamı olduğu gibi Kerbela matem programı düzenlendi. Ehl-i Beyt Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği gençlerinin de katıldığı Tasua gecesi programı akşam namazına müteakip başladı. Namazdan sonra minbere çıkan değerli Ehl-i Beyt alimi Yaver Daştan, “Bugün yani Tasua gecesi Hz. Hüseyin'in kendisine diş bileyen düşmanlarından izin alarak namaz ve dua ile meşgul olduğu gecedir. Ehl-i Beytini teker teker ziyaret edip ve kendi ashabına Allah Teala'nın yanındaki makamlarını tanıttığı gecedir. Bununla beraber hedeflerinin Allah aşkı, Allah rızası olduğunu ve bu aşkın derecesini bildirdiği gecedir. Halbuki takiyye ederek ölümden kaçabilecekken ölümü kabul etmeleri ve İlahi aşkın tecellisinin yaşandığı gecedir” dedi. Kocaeli Darıca Hz. İmam Cafer-i Sadık Camii'nde Muharrem sohbetinin ardından Hz. Abbas hakkında okunan mersiyeler ve vurulan sinelerden sonra matem programı son buldu. HABER: KÜBRA AKABALI  

Ehl-i Beyt Mektebi'nin yeni ibadethanelerinden birisi olan Kocaeli Darıca Hz. İmam Cafer-i Sadık Camii'nde Muharrem ayının her akşamı olduğu gibi Kerbela matem programı düzenlendi. Ehl-i Beyt Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği gençlerinin de katıldığı Tasua gecesi programı akşam namazına müteakip başladı. Namazdan sonra minbere çıkan değerli Ehl-i Beyt alimi Yaver Daştan, “Bugün yani Tasua gecesi Hz. Hüseyin'in kendisine diş bileyen düşmanlarından izin alarak namaz ve dua ile meşgul olduğu gecedir. Ehl-i Beytini teker teker ziyaret edip ve kendi ashabına Allah Teala'nın yanındaki makamlarını tanıttığı gecedir. Bununla beraber hedeflerinin Allah aşkı, Allah rızası olduğunu ve bu aşkın derecesini bildirdiği gecedir. Halbuki takiyye ederek ölümden kaçabilecekken ölümü kabul etmeleri ve İlahi aşkın tecellisinin yaşandığı gecedir” dedi. Kocaeli Darıca Hz. İmam Cafer-i Sadık Camii'nde Muharrem sohbetinin ardından Hz. Abbas hakkında okunan mersiyeler ve vurulan sinelerden sonra matem programı son buldu.

HABER: KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.