Darıca’da Öğrenciler Aşılandı

Darıca 30.10.2018 - 16:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da Öğrenciler Aşılandı

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Darıca’da bulunan ilkokul öğrencilerine (Kkk-Dabt-ipa) Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak aşısı yaptı.

2018-2019 Yılı Eğitim ve Öğretim yılı ilkokul öğrencilerine Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından (Kkk-Dabt-ipa) Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak aşısı yapıldı. İlkokul öğrencilerinin yanı sıra ortaöğretim 8. sınıf öğrencilerine ise Difteri ve Tetanoz aşıları yapılarak bağışıklama çalışmalarında bulunuldu. Yapılan aşılar hakkında bilgilendirme yapan Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, “Aşılar günlük hayatta ölümcül hastaları bile önleyen bakteri, virüs gibi enfeksiyon etkenlere karşı bir panzehirdir. Aşılar; zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etken parçaları, çeşitli zehirli maddelerinden oluşur. Vücut aşıyı aldığı zaman antikor üretir ve bağışıklık sistemi oluşur. BAKTERİ VE MİKROPLARDAN KORUMAK İÇİN Aşılar; bakteri, virüs gibi hastalık etkeni mikroorganizmalardan yada bunların ürettiği zehirlerden yapılır. Yan etkilerini ortadan kaldırılması için önce gerekli işlemlerden geçer ama vücutta antikor üretmesine tamamen engel değildir. Canlı virüsler, doğal veya suni tarzda attenüasyonların sonunda elde edilir. Canlı aşılar, çiçek aşısının inek hastalığının etkeni gibi zararsız mikroorganizmalarda kullanılır. Ölü mikropların kullandığı aşılar, kolera ve boğmaca hastalıklarında kullanılan aşılardır. Mikropların ürettiği zehirleri içeren aşılar: Hastalık yapıcı nitelikleri yok edilir. Isı ya da formol gibi kimyasal maddeler kullanarak, etkisini yok eder. Biz de ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizi bakteri ve mikroplara karşı korumak için aşıladık.” dedi. KÜBRA AKABALI
Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Darıca’da bulunan ilkokul öğrencilerine (Kkk-Dabt-ipa) Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak aşısı yaptı.

2018-2019 Yılı Eğitim ve Öğretim yılı ilkokul öğrencilerine Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından (Kkk-Dabt-ipa) Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak aşısı yapıldı. İlkokul öğrencilerinin yanı sıra ortaöğretim 8. sınıf öğrencilerine ise Difteri ve Tetanoz aşıları yapılarak bağışıklama çalışmalarında bulunuldu. Yapılan aşılar hakkında bilgilendirme yapan Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, “Aşılar günlük hayatta ölümcül hastaları bile önleyen bakteri, virüs gibi enfeksiyon etkenlere karşı bir panzehirdir. Aşılar; zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etken parçaları, çeşitli zehirli maddelerinden oluşur. Vücut aşıyı aldığı zaman antikor üretir ve bağışıklık sistemi oluşur.

BAKTERİ VE MİKROPLARDAN KORUMAK İÇİN

Aşılar; bakteri, virüs gibi hastalık etkeni mikroorganizmalardan yada bunların ürettiği zehirlerden yapılır. Yan etkilerini ortadan kaldırılması için önce gerekli işlemlerden geçer ama vücutta antikor üretmesine tamamen engel değildir. Canlı virüsler, doğal veya suni tarzda attenüasyonların sonunda elde edilir. Canlı aşılar, çiçek aşısının inek hastalığının etkeni gibi zararsız mikroorganizmalarda kullanılır. Ölü mikropların kullandığı aşılar, kolera ve boğmaca hastalıklarında kullanılan aşılardır. Mikropların ürettiği zehirleri içeren aşılar: Hastalık yapıcı nitelikleri yok edilir. Isı ya da formol gibi kimyasal maddeler kullanarak, etkisini yok eder. Biz de ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizi bakteri ve mikroplara karşı korumak için aşıladık.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.