Darıca İlçe Tarım Onları da Uyardı!

Darıca 11.02.2015 - 11:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Darıca İlçe Tarım Onları da Uyardı!

Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Darıca’da faaliyet gösteren sabit ve seyyar su ürünleri satış noktalarına Müdürlük tarafından yönlendirilen yetkili personeller tarafından denetim yapılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı denetimlerde balık boyutlarının kaç cm olacağını satıcılara bildiriliyor. Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlü boyut yasağı ile ilgili olarak balıkçılarda yapılan denetimlerde balıkların boyutlarının kaç cm olacağını satıcılara bildirdi. Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne göre; Hamsi 9 cm, Tekir 11 cm, İstavrit 13 cm, Barbunya 13 cm, Mezgit 14,5 cm, Levrek 18 cm, Lüfer 25 cm, Palamut 38 cm olurken Kalkan’ın ise 45 cm olması gerekiyor. BALIKLARA EL KONULACAK   Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yaptığı denetim sırasında eğer balık boyutları, asgari boyut sınırlamalarının altında kalan küçük balık sayısı toplam balık miktarı içerisinde hamsi, sardalya ve istavritte ağırlıkça yüzde 15, diğer su ürünlerinde ise ağırlıkça yüzde 5’den fazla ise 1380 sayılı Su ürünleri Kanunu gereği sattığı balıklara el konulacak ve haklarında boyut yasağını ihlal ettiklerinden 1.055 TL para cezası uygulanacak. Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü açıklamasında esnafların yasal yaptırımlarla karşılaşıp mağdur olmamaları için kanuna aykırı satış yapmamaları gerektiğinin altını çizdi. BOYUT YASAĞINA UYMAYANLARI BİZE BİLDİRİN   Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tüketicilere doğal dengeyi koruyup, balık popülâsyonunun ve çeşitliliğinin azalmadan nesiller boyu yaşayabilmesinin sağlaması için boyut yasağına uymayan satıcıları bilinçli tüketici olarak şahsen uyarmalarını dile getirdi. Yapılan denetimlerin etkinliğinin artırılacağının altı çizildi.
Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Darıca’da faaliyet gösteren sabit ve seyyar su ürünleri satış noktalarına Müdürlük tarafından yönlendirilen yetkili personeller tarafından denetim yapılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı denetimlerde balık boyutlarının kaç cm olacağını satıcılara bildiriliyor. Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlü boyut yasağı ile ilgili olarak balıkçılarda yapılan denetimlerde balıkların boyutlarının kaç cm olacağını satıcılara bildirdi. Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne göre; Hamsi 9 cm, Tekir 11 cm, İstavrit 13 cm, Barbunya 13 cm, Mezgit 14,5 cm, Levrek 18 cm, Lüfer 25 cm, Palamut 38 cm olurken Kalkan’ın ise 45 cm olması gerekiyor.

BALIKLARA EL KONULACAK

 

Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yaptığı denetim sırasında eğer balık boyutları, asgari boyut sınırlamalarının altında kalan küçük balık sayısı toplam balık miktarı içerisinde hamsi, sardalya ve istavritte ağırlıkça yüzde 15, diğer su ürünlerinde ise ağırlıkça yüzde 5’den fazla ise 1380 sayılı Su ürünleri Kanunu gereği sattığı balıklara el konulacak ve haklarında boyut yasağını ihlal ettiklerinden 1.055 TL para cezası uygulanacak. Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü açıklamasında esnafların yasal yaptırımlarla karşılaşıp mağdur olmamaları için kanuna aykırı satış yapmamaları gerektiğinin altını çizdi.

BOYUT YASAĞINA UYMAYANLARI BİZE BİLDİRİN

 

Darıca Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tüketicilere doğal dengeyi koruyup, balık popülâsyonunun ve çeşitliliğinin azalmadan nesiller boyu yaşayabilmesinin sağlaması için boyut yasağına uymayan satıcıları bilinçli tüketici olarak şahsen uyarmalarını dile getirdi. Yapılan denetimlerin etkinliğinin artırılacağının altı çizildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.