Darıca’ya Z-Kütüphane

Darıca 05.08.2018 - 16:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’ya Z-Kütüphane

Darıca İmam Hatip Ortaokulu’na Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) yapılıyor.

Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu kütüphane olan Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, tangram, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve bilgisayar oyunları ve filmler de yer alıyor. Z-Kütüphanelerde; bilgiye erişimde fırsat eşitliği, sesli ve elektronik kitaplar, modern ve estetik tasarım, pedagojik uygunluk, taşınabilir raflar, ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar, okuma zevki uyandıran ortam bulunuyor. ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR Okulda yapılan Z-kütüphane yapım çalışması hakkında bilgi veren Darıca İmam Hatip Ortaokul Müdürü Pınar Bulut, “Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) yapımı çalışmaları son hız devam ediyor. Bu yıl öğrencilerimiz çok güzel bir ortamda kitap okuyabilecekler.” dedi. Millî Eğitim Bakanlığının MEİS modülü verilerine göre resmî okullarda bulunan 18 bin 916 okul kütüphanesi bulunuyor. Buna göre zaman içerisinde bütün okul kütüphanelerinin z-kütüphaneye dönüştürülmesi amaçlanıyor. KÜBRA AKABALI
Darıca İmam Hatip Ortaokulu’na Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) yapılıyor.

Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu kütüphane olan Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, tangram, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve bilgisayar oyunları ve filmler de yer alıyor. Z-Kütüphanelerde; bilgiye erişimde fırsat eşitliği, sesli ve elektronik kitaplar, modern ve estetik tasarım, pedagojik uygunluk, taşınabilir raflar, ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar, okuma zevki uyandıran ortam bulunuyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Okulda yapılan Z-kütüphane yapım çalışması hakkında bilgi veren Darıca İmam Hatip Ortaokul Müdürü Pınar Bulut, “Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) yapımı çalışmaları son hız devam ediyor. Bu yıl öğrencilerimiz çok güzel bir ortamda kitap okuyabilecekler.” dedi. Millî Eğitim Bakanlığının MEİS modülü verilerine göre resmî okullarda bulunan 18 bin 916 okul kütüphanesi bulunuyor. Buna göre zaman içerisinde bütün okul kütüphanelerinin z-kütüphaneye dönüştürülmesi amaçlanıyor.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.