Darıcalı Chicoya İspanyadan eş geldi

Darıca 05.04.2017 - 08:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıcalı Chicoya İspanyadan eş geldi

15 yaşındaki erkek Chicoya, Felluca adında İspanyol eş olarak getirildi.

Darıca'da ki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bulunan saki cüce maymun Chico'ya  İspanya'dan 'Felluca' isimli maymun eş olarak getirildi. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda saki cüce maymun Chico'ya eş geldi. 15 yaşındaki erkek Chico'ya geçen hafta  İspanya'dan 'Felluca' adlı dişi saki cüce maymun getirildi. Maymunlar iki haftalık alışma süresinin ardından bir araya getirilecek. Maymunların bakıcılığını yapan  İbrahim Uysal, Chico'nun 2 buçuk senedir hayvanat bahçesinde olduğunu belirterek, "Hayvanımız saki çift olarak  Türkiye'de ilktir. Meyve ve sebzelerle beslenirler. En büyük özellikleri de meyvenin çekirdeğini çok severler. Ormanın derinliklerinde yaşadıkları için normal yaşam alanlarında pek nadir görünen bir türdür. Sakimizin dişisi  İspanya'dan geldi. Zenginleştirme amaçlı fındık ve fıstıkla besliyoruz. Normalde meyve, yumurta ve un kurtlarını çok severler. En sevdiği yiyecekte beyaz peynirdir. Tanışma aşamasındalar. Arada cam var, birbirleri ile tanışıyorlar ve çok heyecanlılar" dedi.
15 yaşındaki erkek Chicoya, Felluca adında İspanyol eş olarak getirildi.

Darıca'da ki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bulunan saki cüce maymun Chico'ya  İspanya'dan 'Felluca' isimli maymun eş olarak getirildi.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda saki cüce maymun Chico'ya eş geldi. 15 yaşındaki erkek Chico'ya geçen hafta  
İspanya'dan 'Felluca' adlı dişi saki cüce maymun getirildi. Maymunlar iki haftalık alışma süresinin ardından bir araya getirilecek. Maymunların bakıcılığını yapan  İbrahim Uysal, Chico'nun 2 buçuk senedir hayvanat bahçesinde olduğunu belirterek, "Hayvanımız saki çift olarak  Türkiye'de ilktir. Meyve ve sebzelerle beslenirler. En büyük özellikleri de meyvenin çekirdeğini çok severler. Ormanın derinliklerinde yaşadıkları için normal yaşam alanlarında pek nadir görünen bir türdür. Sakimizin dişisi  İspanya'dan geldi. Zenginleştirme amaçlı fındık ve fıstıkla besliyoruz. Normalde meyve, yumurta ve un kurtlarını çok severler. En sevdiği yiyecekte beyaz peynirdir. Tanışma aşamasındalar. Arada cam var, birbirleri ile tanışıyorlar ve çok heyecanlılar" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.