Darıcalı Muhtar Demirbaş Kocaeli Birincisi

Darıca 28.11.2017 - 12:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıcalı Muhtar Demirbaş Kocaeli Birincisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliği ile Kocaeli'nin bütün ilçelerinde başlatılan 'Muhtarlar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası' yarışmasında, Darıca Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş 226 KG atık pil ile Kocaeli birincisi oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliği ile Kocaeli'nin bütün ilçelerinde başlatılan 'Muhtarlar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası' ödül töreni bugün Fuariçi Sivil Toplum Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Mehmet Ersan Aytaç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, il müdürleri, TAP Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar ve ödül alan muhtarlar ile davetliler katıldı. TESİSİN AÇILIŞINI YAPMIŞTIK Atık pillerin çevre ve insan sağlığına zarar  vermeksizin toplanması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde İlçe Belediyeleri ve Bakanlık tarafından,Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) yetkilendirilmişti. Yetkilendirme ile TAP, Kocaeli'nin bütün ilçelerinde 'Muhtarlar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası' başlattı. 1 Haziran'da başlatılan kampanya 30 Eylül'de son buldu. Ödül  töreninde bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Zekeriya Özak, "Büyükşehir Belediyesi olarak geçen sene mayıs ayında TÜBİTAK ile atık pil geri kazanım tesisinin açılışını yapmıştık. İYİ Kİ VARSINIZ Şimdi de atık pil toplama ödül törenindeyiz. Bugün gelişen teknoloji nedeni ile neredeyse vazgeçilmez konumda olan ancak doğaya bırakılan içindeki asitler ve diğer kimyasallar nedeni ile toprağı hızla zehirleyen piller konusunda bu toplumsal duyarlılık etkinliğine katıldığınız ve destek verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak istiyorsak, yeryüzünü tertemiz bir şekilde bırakmalıyız. Ben bu düşüncelerle özellikle burada bu kampanyaya öncülük eden değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kentimize temiz bir çevre bırakmadaki gayretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi. BAŞARI MAHALLEMİZ VE DARICAMIZ'IN Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Zekeriya Özak'tan sonra bir konuşma yapan Kocaeli birincisi Darıca Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş, "Biz bu başarıyı mahalle halkımız, mahalle esnafımız, mahallemiz okul aile birliği başkanları, sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışarak elde ettik. Mahalle halkım hep yanımdaydı. Başarı Darıca Osmangazi Mahallemizin ve Darıcamız'ındır. Ayrıca bizlere atık pil ve yağların çevreye zararlarını anlatarak bir seminer yapan Darıca Belediyesi Çevre Temizlik Müdürümüz Murat Öztemel Bey'e ve ekibine ile bizden desteklerini esirgemeyen Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.      
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliği ile Kocaeli'nin bütün ilçelerinde başlatılan 'Muhtarlar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası' yarışmasında, Darıca Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş 226 KG atık pil ile Kocaeli birincisi oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliği ile Kocaeli'nin bütün ilçelerinde başlatılan 'Muhtarlar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası' ödül töreni bugün Fuariçi Sivil Toplum Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Mehmet Ersan Aytaç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, il müdürleri, TAP Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar ve ödül alan muhtarlar ile davetliler katıldı.

TESİSİN AÇILIŞINI YAPMIŞTIK

Atık pillerin çevre ve insan sağlığına zarar  vermeksizin toplanması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde İlçe Belediyeleri ve Bakanlık tarafından,Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) yetkilendirilmişti. Yetkilendirme ile TAP, Kocaeli'nin bütün ilçelerinde 'Muhtarlar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası' başlattı. 1 Haziran'da başlatılan kampanya 30 Eylül'de son buldu. Ödül  töreninde bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Zekeriya Özak, "Büyükşehir Belediyesi olarak geçen sene mayıs ayında TÜBİTAK ile atık pil geri kazanım tesisinin açılışını yapmıştık.

İYİ Kİ VARSINIZ

Şimdi de atık pil toplama ödül törenindeyiz. Bugün gelişen teknoloji nedeni ile neredeyse vazgeçilmez konumda olan ancak doğaya bırakılan içindeki asitler ve diğer kimyasallar nedeni ile toprağı hızla zehirleyen piller konusunda bu toplumsal duyarlılık etkinliğine katıldığınız ve destek verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak istiyorsak, yeryüzünü tertemiz bir şekilde bırakmalıyız. Ben bu düşüncelerle özellikle burada bu kampanyaya öncülük eden değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kentimize temiz bir çevre bırakmadaki gayretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞARI MAHALLEMİZ VE DARICAMIZ'IN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Zekeriya Özak'tan sonra bir konuşma yapan Kocaeli birincisi Darıca Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş, "Biz bu başarıyı mahalle halkımız, mahalle esnafımız, mahallemiz okul aile birliği başkanları, sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışarak elde ettik. Mahalle halkım hep yanımdaydı. Başarı Darıca Osmangazi Mahallemizin ve Darıcamız'ındır. Ayrıca bizlere atık pil ve yağların çevreye zararlarını anlatarak bir seminer yapan Darıca Belediyesi Çevre Temizlik Müdürümüz Murat Öztemel Bey'e ve ekibine ile bizden desteklerini esirgemeyen Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.