DEMİREL: GEBZE'DE ÖĞRETMEN AÇIĞI YOK

Gebze 31.10.2016 - 16:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DEMİREL: GEBZE'DE ÖĞRETMEN AÇIĞI YOK

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze'nin eğitim durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Gebze'de öğretmen açığı olmadığını belirten Demirel, "Gebze’de görevden alınan öğretmenlerin 3 katı öğretmen göreve geldi" diye konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan öğretmenlerin ardından herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Durak Demirel, "Görevden alınan öğretmenlerin 3 katı öğretmen göreve geldi. Gebze tarihinde olmadığı kadar öğretmen açığı kapandı. Ve göreve gelen öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu kadrolu" dedi.  ÖĞRETMEN BAŞINA 19 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR Gebze'de 74 bin öğrenci, 3 bin 739 öğretmen (okul idarecileri dahil), 195 okul, 2 bin 385 derslik olduğunu belirten Demirel, bir istatistik bilgi paylaştı. Gebze'de öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ortalama 19 olduğunu belirten Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, derslik başına düşen öğrencisi sayısının ise ortalama 30 olduğunu belirtti. 'TEKLİ EĞİTİM İÇİN 17 OKULA İHTİYAÇ VAR' Gebze'de tekli eğitim için 17 okula daha ihtiyaçları olduğunu belirten Demirel, bu konuyla ilgili de çalışma yaptıklarını söyledi. Gebze'deki eğitim seviyesinin yükselmesi için gayret gösterdiklerini belirten Demirel, "Her gün ortalama 3 okul gezerim. Okul yöneticileri ile öğretmen ve öğrencilerle birlikte yakın temas halindeyim. Sorunları yerinde tespit ederek gidermeye çalışırım" diye konuştu. ÖĞRENCİLER EBA'DAN DESTEK ALABİLİRLER Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, son olarak veli ve öğrencilere bir mesaj verdi. Demirel mesajında, "Öğrenciler derslerine düzgün çalışsınlar. Gebze'ye gelen öğretmen gerçekten kaliteli, başarılı. Veliler de çocuklarına çok yüklenmemeli. Çocuklarına iyi ortamlar hazırlamalılar" ifadelerini kullandı. Velilerin öğretmenlere fazlasıyla müdahale ettiğini belirten Demirel, bu konuda velilerden hassasiyet göstermelerini istedi. Demirel ayrıca öğrencilerin farklı kaynaklardan ders çalışmalarına gerek olmadığını belirterek, "Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile derslerine çalışabilirler" dedi.   
Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze'nin eğitim durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Gebze'de öğretmen açığı olmadığını belirten Demirel, "Gebze’de görevden alınan öğretmenlerin 3 katı öğretmen göreve geldi" diye konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan öğretmenlerin ardından herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Durak Demirel, "Görevden alınan öğretmenlerin 3 katı öğretmen göreve geldi. Gebze tarihinde olmadığı kadar öğretmen açığı kapandı. Ve göreve gelen öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu kadrolu" dedi. 

ÖĞRETMEN BAŞINA 19 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR

Gebze'de 74 bin öğrenci, 3 bin 739 öğretmen (okul idarecileri dahil), 195 okul, 2 bin 385 derslik olduğunu belirten Demirel, bir istatistik bilgi paylaştı. Gebze'de öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ortalama 19 olduğunu belirten Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, derslik başına düşen öğrencisi sayısının ise ortalama 30 olduğunu belirtti.

'TEKLİ EĞİTİM İÇİN 17 OKULA İHTİYAÇ VAR'

Gebze'de tekli eğitim için 17 okula daha ihtiyaçları olduğunu belirten Demirel, bu konuyla ilgili de çalışma yaptıklarını söyledi. Gebze'deki eğitim seviyesinin yükselmesi için gayret gösterdiklerini belirten Demirel, "Her gün ortalama 3 okul gezerim. Okul yöneticileri ile öğretmen ve öğrencilerle birlikte yakın temas halindeyim. Sorunları yerinde tespit ederek gidermeye çalışırım" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER EBA'DAN DESTEK ALABİLİRLER

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, son olarak veli ve öğrencilere bir mesaj verdi. Demirel mesajında, "Öğrenciler derslerine düzgün çalışsınlar. Gebze'ye gelen öğretmen gerçekten kaliteli, başarılı. Veliler de çocuklarına çok yüklenmemeli. Çocuklarına iyi ortamlar hazırlamalılar" ifadelerini kullandı. Velilerin öğretmenlere fazlasıyla müdahale ettiğini belirten Demirel, bu konuda velilerden hassasiyet göstermelerini istedi. Demirel ayrıca öğrencilerin farklı kaynaklardan ders çalışmalarına gerek olmadığını belirterek, "Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile derslerine çalışabilirler" dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.