DİKKAT! BUGÜN SON GÜN!

Ekonomi 25.11.2016 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DİKKAT! BUGÜN SON GÜN!

Geçmişe yönelik vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanundan yararlanmak için son gün bugün.. Vatandaşlar fırsattan yararlanıp borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine ve belediyelerin ödeme merkezlerine gelmeye devam ediyor.. 30 Haziran 2016 tarihine kadar ödenmesi gereken, ödenmemiş tüm vergi borçları (para cezaları hariç) yapılandırılıp peşin veya taksitle ödenebiliyor.. 6736 sayılı, bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 19 Ağustos'ta yürürlüğe girmişti.. Bu kapsamda, vatandaşlar vergi borçlarını peşin ya da 6 taksit, 9 taksit, 18 taksit olarak ödeyebiliyor.. HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR? MTV borcu, trafik cezaları, otoyol geçiş cezaları, gecikme faizleri, gümrük vergileri, Emlak, ÇTV, İRV vergileri, asfalt borçları ve daha pek çok farklı vergi borcunu kapsıyor.. Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin son başvuru tarihi 25 Kasım'a uzatılırken, ilk taksit ödemelerine ilişkin usul ve esaslar da belirlendi. Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada 90 milyar, sosyal güvenlik primleri olarak da yaklaşık 72 milyar olmak üzere toplam 162 milyar liralık borcun vatandaşın lehine yeniden yapılandırılacağını ifade etmişti.

Geçmişe yönelik vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanundan yararlanmak için son gün bugün..

Vatandaşlar fırsattan yararlanıp borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine ve belediyelerin ödeme merkezlerine gelmeye devam ediyor..

30 Haziran 2016 tarihine kadar ödenmesi gereken, ödenmemiş tüm vergi borçları (para cezaları hariç) yapılandırılıp peşin veya taksitle ödenebiliyor..

6736 sayılı, bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 19 Ağustos'ta yürürlüğe girmişti..

Bu kapsamda, vatandaşlar vergi borçlarını peşin ya da 6 taksit, 9 taksit, 18 taksit olarak ödeyebiliyor..

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

MTV borcu, trafik cezaları, otoyol geçiş cezaları, gecikme faizleri, gümrük vergileri, Emlak, ÇTV, İRV vergileri, asfalt borçları ve daha pek çok farklı vergi borcunu kapsıyor..
Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin son başvuru tarihi 25 Kasım'a uzatılırken, ilk taksit ödemelerine ilişkin usul ve esaslar da belirlendi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada 90 milyar, sosyal güvenlik primleri olarak da yaklaşık 72 milyar olmak üzere toplam 162 milyar liralık borcun vatandaşın lehine yeniden yapılandırılacağını ifade etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.