DİLOVASI'NDA ESKİ YAPILAR RESTORE EDİLİYOR

Dilovası 08.01.2016 - 11:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DİLOVASI'NDA ESKİ YAPILAR RESTORE EDİLİYOR

Dilovası’ndaki tarihi binalar yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kocaeli Büyükşehir  Belediyesi ve Dilovası Belediyesinin iş birliğiyle zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapılar bir bir restore ediyor. Aslın uygun olarak restore edilen yapılar kente kazandırılarak tarihin içinde yenilenmiş olarak tekrar yerini alıyorlar. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamada “ilçedeki kültür ve tarihi mirasa sahip çıkmak için Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yapılan çalışmaların önemli bir noktaya geldiğine değinerek “Aslına uygun olarak inşa edilen tarihi evlerin yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için azami önem gösterilmektedir. Tarihi evlerin restorasyon çalışmaları neticelendiğinde Dilovası bu alanda şaha kalkacak. Restore edilen binalar ile çevre düzenlenmesinin tamamlanması yöre kültürünün tanıtılması ve turizm açısından da önemli” dedi.

Dilovası’ndaki tarihi binalar yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kocaeli Büyükşehir  Belediyesi ve Dilovası Belediyesinin iş birliğiyle zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapılar bir bir restore ediyor. Aslın uygun olarak restore edilen yapılar kente kazandırılarak tarihin içinde yenilenmiş olarak tekrar yerini alıyorlar.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamada “ilçedeki kültür ve tarihi mirasa sahip çıkmak için Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yapılan çalışmaların önemli bir noktaya geldiğine değinerek “Aslına uygun olarak inşa edilen tarihi evlerin yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için azami önem gösterilmektedir. Tarihi evlerin restorasyon çalışmaları neticelendiğinde Dilovası bu alanda şaha kalkacak. Restore edilen binalar ile çevre düzenlenmesinin tamamlanması yöre kültürünün tanıtılması ve turizm açısından da önemli” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.