Dilovası’nda ‘Osmangazi Köprüsü’ temalı yarışma!

Dilovası 01.06.2018 - 14:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dilovası’nda ‘Osmangazi Köprüsü’ temalı yarışma!

Dünyanın dördüncü en uzun asma köprüsü olan “Osmangazi Köprüsü” temalı yarışmada 30’a yakın resim yarıştı. Dilovası Bölgesi’nde bulunan İlkokul, Ortaokul, Lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, birinci 1.000 TL değerinde hediye çeki kazandı.

Türkiye ekonomisinde üretilen katma değerin yarısından fazlasına sahip olan İstanbul, Kocaeli, Bursa ile devamında Balıkesir ile Manisa’yı İzmir’e bağlayarak önemli bir ulaşım koridoru oluşturan İstanbul-Gebze-İzmir Otoyol’u, bölgeye sağladığı sosyal ve ekonomik imkanlarla da takdir topluyor. Kuş türlerinin yaşadığı “Hersek Lagünü” için özellikle kavis verilen Osmangazi Köprüsü, bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verdiği önemi ortaya koyuyor. Otobanların ve yolların sadece taşıtların ulaşımını sağlamaktan öte bir etkisi olduğu bilinci ile köprüyü tanıtmak ve önemine dikkat çekmek amacıyla Yalova ve Dilovası “Osmangazi Köprüsü Resim Yarışması’nın” ilki düzenlendi.  AMAÇ SANATA İLGİYİ ARTTIRMAK Bir diğer amacı da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sanata olan ilgisini artırmak ve geleceğin sanatçılarını yetiştirmek olan yarışmada Osmangazi Köprüsü temalı resimler kağıt üzerine suluboya, pastel, guaj boya teknikleri kullanılarak yapıldı. İlkokul öğrencileri A3 (297x420), ortaokul ve lise öğrencileri ise 35x50 cm boyutunda resimleriyle yarışmaya katıldılar. Eser sahibi öğrenciler yarışmaya 15 Nisan–15 Mayıs 2018 tarihleri arasında okul müdürlüklerine teslim ettikleri  tek resim ile katıldılar. Ödüllü resimler 31 Mayıs 2018 tarihinden başlayarak Oksijen Tesisi Köprü Müzesi’nde sergilenecektir. Derece alan, kazanan resimler; İLKOKUL Mustafa Talha ERDOĞAN, Tavşancıl Ziya Toplan İlkokulu Nilay AKSU, Şehit Can Duyar İlkokulu Danışman Öğretmen: Aynur ÖZTÜRK Zeliha AKAR, Dilovası Solventaş İlkokulu Danışman Öğretmen: Havva EKİCİ ORTAOKUL Nehir IRMAK, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Abdulsamet ZORBA, Polisan Ortaokulu Sezer ÖZKAN, Mübeccel Çolakoğlu Ortaokulu LİSE Eylül EKİNCİ, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi Büşra ÇETİNTAŞ, Şehit İlimdar Atasoy İmam Hatip Lisesi Meysir YOLERİ, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi
Dünyanın dördüncü en uzun asma köprüsü olan “Osmangazi Köprüsü” temalı yarışmada 30’a yakın resim yarıştı. Dilovası Bölgesi’nde bulunan İlkokul, Ortaokul, Lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, birinci 1.000 TL değerinde hediye çeki kazandı.

Türkiye ekonomisinde üretilen katma değerin yarısından fazlasına sahip olan İstanbul, Kocaeli, Bursa ile devamında Balıkesir ile Manisa’yı İzmir’e bağlayarak önemli bir ulaşım koridoru oluşturan İstanbul-Gebze-İzmir Otoyol’u, bölgeye sağladığı sosyal ve ekonomik imkanlarla da takdir topluyor. Kuş türlerinin yaşadığı “Hersek Lagünü” için özellikle kavis verilen Osmangazi Köprüsü, bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verdiği önemi ortaya koyuyor. Otobanların ve yolların sadece taşıtların ulaşımını sağlamaktan öte bir etkisi olduğu bilinci ile köprüyü tanıtmak ve önemine dikkat çekmek amacıyla Yalova ve Dilovası “Osmangazi Köprüsü Resim Yarışması’nın” ilki düzenlendi. 

AMAÇ SANATA İLGİYİ ARTTIRMAK

Bir diğer amacı da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sanata olan ilgisini artırmak ve geleceğin sanatçılarını yetiştirmek olan yarışmada Osmangazi Köprüsü temalı resimler kağıt üzerine suluboya, pastel, guaj boya teknikleri kullanılarak yapıldı. İlkokul öğrencileri A3 (297x420), ortaokul ve lise öğrencileri ise 35x50 cm boyutunda resimleriyle yarışmaya katıldılar. Eser sahibi öğrenciler yarışmaya 15 Nisan–15 Mayıs 2018 tarihleri arasında okul müdürlüklerine teslim ettikleri  tek resim ile katıldılar. Ödüllü resimler 31 Mayıs 2018 tarihinden başlayarak Oksijen Tesisi Köprü Müzesi’nde sergilenecektir. Derece alan, kazanan resimler;

İLKOKUL

Mustafa Talha ERDOĞAN, Tavşancıl Ziya Toplan İlkokulu

Nilay AKSU, Şehit Can Duyar İlkokulu

Danışman Öğretmen: Aynur ÖZTÜRK

Zeliha AKAR, Dilovası Solventaş İlkokulu

Danışman Öğretmen: Havva EKİCİ

ORTAOKUL

Nehir IRMAK, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu

Abdulsamet ZORBA, Polisan Ortaokulu

Sezer ÖZKAN, Mübeccel Çolakoğlu Ortaokulu

LİSE

Eylül EKİNCİ, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi

Büşra ÇETİNTAŞ, Şehit İlimdar Atasoy İmam Hatip Lisesi

Meysir YOLERİ, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.