Dilovası’nda Tercih Seferberliği

Dilovası 07.08.2018 - 09:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dilovası’nda Tercih Seferberliği

Liselere geçişte ‘Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu’ erişime açıldı. Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay cep telefonu numarasını öğrenciler ile paylaşarak, her türlü sorunları için kendisine ulaşmasını istedi.

Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Dilovası’nda tercih seferberliği başlattı. İlk nakil sürecinin başlaması ile Dilovası’nda herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenci kalmaması için çalıştıklarını söyleyen Balay, “Liselere yerleştirmelerde açıkta kalan, hiçbir yere yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için ilk nakil ve yerleştirme başladı. Öğrencilerimiz velileriyle birlikte 6-10 Ağustos arası mezun olunan ortaokula giderek tercihte bulunulabilir. Okullarımızda idareci arkadaşlarımız ve ilçe milli eğitimlerde bizlere her türlü sorunlarınızda ulaşarak bilgi alabilirsiniz.” dedi. KİŞİSEL NUMARASINI VERDİ Balay konuşmasının devamında kişisel cep telefonu numarasını vererek, “Bilgi ihtiyacı halinde 02627540270 dahili 151 den veya 0505 351 7904 nolu telefonumdan bize de ulaşabilirsiniz.” diye belirtti. Ayrıca konuşmasının devamında tercih dönemleri ile bilgi vermeyi ihmal etmeyen Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “Dört dönemde yapılacak nakil başvuruları 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Sonuçları sırasıyla 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül’de açıklanacak. ORTAOKULA BAŞVURUN Bakanlığın yayımladığı nakil kılavuzunda yer alan bilgilerine göre 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen/yerleşemeyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Her dönemde öğrenciler LGS, adrese dayalı yerleştirme ve pansiyonlu okullar için en fazla beşer okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. KÜBRA AKABALI
Liselere geçişte ‘Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu’ erişime açıldı. Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay cep telefonu numarasını öğrenciler ile paylaşarak, her türlü sorunları için kendisine ulaşmasını istedi.

Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Dilovası’nda tercih seferberliği başlattı. İlk nakil sürecinin başlaması ile Dilovası’nda herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenci kalmaması için çalıştıklarını söyleyen Balay, “Liselere yerleştirmelerde açıkta kalan, hiçbir yere yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için ilk nakil ve yerleştirme başladı. Öğrencilerimiz velileriyle birlikte 6-10 Ağustos arası mezun olunan ortaokula giderek tercihte bulunulabilir. Okullarımızda idareci arkadaşlarımız ve ilçe milli eğitimlerde bizlere her türlü sorunlarınızda ulaşarak bilgi alabilirsiniz.” dedi.

KİŞİSEL NUMARASINI VERDİ

Balay konuşmasının devamında kişisel cep telefonu numarasını vererek, “Bilgi ihtiyacı halinde 02627540270 dahili 151 den veya 0505 351 7904 nolu telefonumdan bize de ulaşabilirsiniz.” diye belirtti. Ayrıca konuşmasının devamında tercih dönemleri ile bilgi vermeyi ihmal etmeyen Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “Dört dönemde yapılacak nakil başvuruları 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Sonuçları sırasıyla 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül’de açıklanacak.

ORTAOKULA BAŞVURUN

Bakanlığın yayımladığı nakil kılavuzunda yer alan bilgilerine göre 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen/yerleşemeyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Her dönemde öğrenciler LGS, adrese dayalı yerleştirme ve pansiyonlu okullar için en fazla beşer okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.