GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dilovası, Türkiye'nin Beyrut'u olur mu?

Dilovası 12.08.2020 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovası, Türkiye'nin Beyrut'u olur mu?

"Korkutucu manzaralar her an gözümüzün önünde. Sorumlular sorumluluklarını daha ciddi düşünmeli artık Beyrut olayından sonra." Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin patlaması sonucu 171 kişinin hayatını kaybetmesi ve binlerce kişinin yaralanması, kentlerin güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi. Bir gezi için geçtiği Kocaeli Dilovası'ndaki duruma dikkat çeken Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, buradaki tehlikeye dikkat çekti. Dilovası'nda kimyasal madde ve petrokimya stoklama tankları hakkında bir arkadaşlarının “Bu manzara Beyrut’u akla getiriyor.” demesi üzerine otobüstekilerin irkildiğini aktaran Bayer, "Güvenlik var mı, yok mu, burası bir felaket yaşar mı? Ayrıntıya girmeyelim ve Allah korusun diyelim. Onu düşünmek, araştırmak, bulmak, öğrenmek Çevre Bakanlığı’nın işidir. Korkutucu manzaralar her an gözümüzün önünde. Sorumlular sorumluluklarını daha ciddi düşünmeli artık Beyrut olayından sonra. Bunun için hemen alarma geçmek gerekiyor. Gün bugündür." dedi.

"Korkutucu manzaralar her an gözümüzün önünde. Sorumlular sorumluluklarını daha ciddi düşünmeli artık Beyrut olayından sonra."

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin patlaması sonucu 171 kişinin hayatını kaybetmesi ve binlerce kişinin yaralanması, kentlerin güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi. Bir gezi için geçtiği Kocaeli Dilovası'ndaki duruma dikkat çeken Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, buradaki tehlikeye dikkat çekti. Dilovası'nda kimyasal madde ve petrokimya stoklama tankları hakkında bir arkadaşlarının “Bu manzara Beyrut’u akla getiriyor.” demesi üzerine otobüstekilerin irkildiğini aktaran Bayer, "Güvenlik var mı, yok mu, burası bir felaket yaşar mı? Ayrıntıya girmeyelim ve Allah korusun diyelim. Onu düşünmek, araştırmak, bulmak, öğrenmek Çevre Bakanlığı’nın işidir. Korkutucu manzaralar her an gözümüzün önünde. Sorumlular sorumluluklarını daha ciddi düşünmeli artık Beyrut olayından sonra. Bunun için hemen alarma geçmek gerekiyor. Gün bugündür." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.