DİMMER-DER TOLTAR’I AĞIRLADI!

Dilovası 25.01.2016 - 09:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DİMMER-DER TOLTAR’I AĞIRLADI!

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası İmam Hatip Mezunları Derneği olan DİMMER-DER’in düzenlediği yemeğe katıldı.

"Dilovası İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Metin Karakurt, ilçedeki okullarda görevli Din Dersi öğretmenleri ve imam hatip lisesi mezunu öğretmenleri bulunan imam hatip lisesi mezunları öğretmenlerinin tanışması için bir yemek düzenledi. Düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Ali Toltar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve çok sayıda eğitimci katıldı. Dilovası İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Metin Karakurt “mezun ve mensuplarımızı bir araya getirerek kaynaştırmak ve birlikteliği sağlamak olduğunu” söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay yaptığı konuşmada “İlçemizde görev yapan İmam Hatip Lisesi Mezun kökenli eğitimcileri bir sofra etrafında görmek bizi mutlu etti. Yeni neslin manevi bir iklimde yetişmesi için bizlere çok büyük görevler düşmektedir. İmam-hatip Lisesi mezunu olmak sizlere ayrıca daha büyük sorumluluk ve yükümlülükler yüklemektedir. Son kanuni düzenlemelerle imam hatip liseleri önlerindeki katsayıda yapılan bir değişiklikle bu okullarımıza uygulanan ayrımcılıkta son bulmuş oldu. Artık bu okullarımıza ilgi her geçen gün daha da artmaktadır” şeklinde konuştu Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı konuşmasında imam hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtip şunları söyledi; "Bunu özellikle söylemek istiyorum. Bu derneğin mensubu ve üyesi olmanın kıymetini bilmemiz lazım. İmam hatip lisesine karşı özellikle 28 Şubat sürecinde olsun veya ondan biraz önce veya sonraları olsun, neler yapıldığını, bu okul mezunlarına hangi gözle bakıldığını, imam hatiplerin önünün kesilmesi adına, Türkiye’nin önünün kesildiğini yakinen takip ettik. Bunun için sizlere çok büyük görevler düşüyor. 30 yıl önceki veya daha önceki yıllara gittiğinizde o zaman insanlarımızın çoğu çocuğunu imam hatibe vermek için yarışırlardı. Ben inanıyorum ki bundan sonra da inşallah imam hatipli kardeşlerimizin önü kesilmediği süre içerisinde işte Türkiye’nin başbakanı, cumhurbaşkanı bir imam hatip mezunu ise demek ki her şey olabilir. Dernek Başkanı Metin Karakurt Kardeşimizi bu güzel organizasyondan dolayı kutlayarak başarılar dilerim. Bizler de imkânlarımız doğrultusunda yapılacak faaliyetlere destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi. 
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası İmam Hatip Mezunları Derneği olan DİMMER-DER’in düzenlediği yemeğe katıldı.

"Dilovası İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Metin Karakurt, ilçedeki okullarda görevli Din Dersi öğretmenleri ve imam hatip lisesi mezunu öğretmenleri bulunan imam hatip lisesi mezunları öğretmenlerinin tanışması için bir yemek düzenledi. Düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Ali Toltar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Dilovası İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Metin Karakurt “mezun ve mensuplarımızı bir araya getirerek kaynaştırmak ve birlikteliği sağlamak olduğunu” söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay yaptığı konuşmada “İlçemizde görev yapan İmam Hatip Lisesi Mezun kökenli eğitimcileri bir sofra etrafında görmek bizi mutlu etti. Yeni neslin manevi bir iklimde yetişmesi için bizlere çok büyük görevler düşmektedir. İmam-hatip Lisesi mezunu olmak sizlere ayrıca daha büyük sorumluluk ve yükümlülükler yüklemektedir. Son kanuni düzenlemelerle imam hatip liseleri önlerindeki katsayıda yapılan bir değişiklikle bu okullarımıza uygulanan ayrımcılıkta son bulmuş oldu. Artık bu okullarımıza ilgi her geçen gün daha da artmaktadır” şeklinde konuştu

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı konuşmasında imam hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtip şunları söyledi; "Bunu özellikle söylemek istiyorum. Bu derneğin mensubu ve üyesi olmanın kıymetini bilmemiz lazım. İmam hatip lisesine karşı özellikle 28 Şubat sürecinde olsun veya ondan biraz önce veya sonraları olsun, neler yapıldığını, bu okul mezunlarına hangi gözle bakıldığını, imam hatiplerin önünün kesilmesi adına, Türkiye’nin önünün kesildiğini yakinen takip ettik. Bunun için sizlere çok büyük görevler düşüyor. 30 yıl önceki veya daha önceki yıllara gittiğinizde o zaman insanlarımızın çoğu çocuğunu imam hatibe vermek için yarışırlardı. Ben inanıyorum ki bundan sonra da inşallah imam hatipli kardeşlerimizin önü kesilmediği süre içerisinde işte Türkiye’nin başbakanı, cumhurbaşkanı bir imam hatip mezunu ise demek ki her şey olabilir. Dernek Başkanı Metin Karakurt Kardeşimizi bu güzel organizasyondan dolayı kutlayarak başarılar dilerim. Bizler de imkânlarımız doğrultusunda yapılacak faaliyetlere destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.