Dünyada bir okyanus daha bulundu

02.04.2016 - 14:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dünyada bir okyanus daha bulundu

Yer kabuğunun altnda dev okyanus...

Bilim insanları, yer kabuğunun yüzlerce kilometre altında bir okyanus buldu. 2.7 milyar yaşındaki okyanusta, dünyadaki okyanusların 3 katı kadar su bulunuyor. Fransız, Alman ve Rus bilim insanları, yer kabuğunun derinliklerinde dev bir okyanus keşfettiklerini açıkladı. Nature isimli bilimsel dergide yayımlanan makaleye göre bu gizli okyanus, dünya yüzeyinin 410 ile 660 kilometre altında keşfedildi. Dünyadaki kayaç katmanların henüz yeni yeni oluşmaya başladığı Arkeyan Devir'den kaldığı belirtilen okyanusun 2.7 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor. NASIL OLUŞTU? Rusya merkezli haber sitesi Sputink'te yayımlanan araştırmaya göre, bu yeni keşfedilen okyanusta dünyadaki okyanuslarda bulunan suyun yaklaşık 3 katı kadar su rezervi bulunuyor. Nature dergisindeki makalede, yer altı okyanusunun oluşum şartlarından da bahsedildi. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, söz konusu okyanusun oluştuğu dönemde ve bölgede, yüksek basıncın yanı sıra bin 530 santigrat dereceye ulaşan ısı etkisini gösteriyordu. Yer altı okyanusundaki suyun, kristal minerallerin içine hapsolmuş biçimde bulunduğu kaydedildi.
Yer kabuğunun altnda dev okyanus...

Bilim insanları, yer kabuğunun yüzlerce kilometre altında bir okyanus buldu. 2.7 milyar yaşındaki okyanusta, dünyadaki okyanusların 3 katı kadar su bulunuyor.

Fransız, Alman ve Rus bilim insanları, yer kabuğunun derinliklerinde dev bir okyanus keşfettiklerini açıkladı.
Nature isimli bilimsel dergide yayımlanan makaleye göre bu gizli okyanus, dünya yüzeyinin 410 ile 660 kilometre altında keşfedildi. Dünyadaki kayaç katmanların henüz yeni yeni oluşmaya başladığı Arkeyan Devir'den kaldığı belirtilen okyanusun 2.7 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.

NASIL OLUŞTU?

Rusya merkezli haber sitesi Sputink'te yayımlanan araştırmaya göre, bu yeni keşfedilen okyanusta dünyadaki okyanuslarda bulunan suyun yaklaşık 3 katı kadar su rezervi bulunuyor.
Nature dergisindeki makalede, yer altı okyanusunun oluşum şartlarından da bahsedildi.
Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, söz konusu okyanusun oluştuğu dönemde ve bölgede, yüksek basıncın yanı sıra bin 530 santigrat dereceye ulaşan ısı etkisini gösteriyordu.
Yer altı okyanusundaki suyun, kristal minerallerin içine hapsolmuş biçimde bulunduğu kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.