Dursun, “Vatandaşlar Hak Sahibi”

Gebze 01.10.2018 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dursun, “Vatandaşlar Hak Sahibi”

Gebze Hürriyet ve Yavuzselim Mahalleleri Güzelleştirme Kültür Dernekleri Dayanışma Platformu Hukuk Danışmanı Avukat Recep Dursun, “Hürriyet ve Yavuzselim Mahalle sakinleri hak sahibidir.” dedi.

Gebze Hürriyet ve Yavuzselim Mahallelerinde yaşanan 2B tapu sorunu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Gebze Antik Cafe’de bugün düzenlenen toplantıya, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran, Yavuzselim Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Karaman, Rantsal Dönüşüm Platform Başkanı Sebahattin Güner, Giresun Armutdüzü Köyü Derneği Başkanı Erdal Aydın, Hukuk Danışmanı Avukat Recep Dursun ve mahalle sakinleri katıldı. UÇLARI AÇIK SORULAR VAR Toplantıda ilk olarak Yavuzselim Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Karaman konuştu. Karaman, “Hürriyet ve Yavuzselim Mahalleleri imarı mülkiyet hakları çözülmemiş mahallemiz. Bu iki mahallede doğalgaz yok. Biz sesimizi duyurmamıza rağmen sorunumuz çözülmüyor. İmar Barışı’na başvuramıyoruz, bizim imarımız yok. İmar barışında uçları açık çok soru var. Biz buranın parasının yüzde 86’sını verdik. Asla parayı vermeyeceğiz demiyoruz ama mağdur olmak istemiyoruz. 33 yıl vergisini verdik.” dedi. BİREBİR ÇALIŞMA YAPILMADI Yavuzselim Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Karaman’ın ardından Rantsal Dönüşüm Platform Başkanı Sebahattin Güner bir konuşma yaptı. Güner, “Gebze’de ilk Kirazpınar kentsel dönüşüm adı altında müdahale edildi. 2009’da Cumhuriyet ve Ademyavuz Mahallelerini geçemeyince Hürriyet ve Yavuzselim’e gözlerini diktiler. Bu mücadele başlayalı 4 seçim geçti. Maalesef olaya hala siyasal bakılıyor. Burada birebir çalışma yapılmadı.” diye konuştu. SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ Toplantıda son olarak Hukuk Danışmanı Recep Dursun bir konuşma yaptı. Dursun, “Burası plansız bir bölgedir. Gebze merkezinde olan iki mahalleye hizmet gitmiyor. Gebze’de iki mahalle göç veriyor. Yıllara dayalı bir problemdir bu. CHP Milletvekilleri defalarca TBMM’de sorunları dile getirdi. Mücadele devam etti. İmar barışı diye bir yasa tasarısı çıktı. Barınma hakkı insan hakkıdır. Oradaki vatandaşlar hak sahipliğinden, müşteri ve işgalci konumuna getiriliyor.” dedi. KÜBRA AKABALI
Gebze Hürriyet ve Yavuzselim Mahalleleri Güzelleştirme Kültür Dernekleri Dayanışma Platformu Hukuk Danışmanı Avukat Recep Dursun, “Hürriyet ve Yavuzselim Mahalle sakinleri hak sahibidir.” dedi.

Gebze Hürriyet ve Yavuzselim Mahallelerinde yaşanan 2B tapu sorunu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Gebze Antik Cafe’de bugün düzenlenen toplantıya, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran, Yavuzselim Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Karaman, Rantsal Dönüşüm Platform Başkanı Sebahattin Güner, Giresun Armutdüzü Köyü Derneği Başkanı Erdal Aydın, Hukuk Danışmanı Avukat Recep Dursun ve mahalle sakinleri katıldı.

UÇLARI AÇIK SORULAR VAR

Toplantıda ilk olarak Yavuzselim Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Karaman konuştu. Karaman, “Hürriyet ve Yavuzselim Mahalleleri imarı mülkiyet hakları çözülmemiş mahallemiz. Bu iki mahallede doğalgaz yok. Biz sesimizi duyurmamıza rağmen sorunumuz çözülmüyor. İmar Barışı’na başvuramıyoruz, bizim imarımız yok. İmar barışında uçları açık çok soru var. Biz buranın parasının yüzde 86’sını verdik. Asla parayı vermeyeceğiz demiyoruz ama mağdur olmak istemiyoruz. 33 yıl vergisini verdik.” dedi.

BİREBİR ÇALIŞMA YAPILMADI

Yavuzselim Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Karaman’ın ardından Rantsal Dönüşüm Platform Başkanı Sebahattin Güner bir konuşma yaptı. Güner, “Gebze’de ilk Kirazpınar kentsel dönüşüm adı altında müdahale edildi. 2009’da Cumhuriyet ve Ademyavuz Mahallelerini geçemeyince Hürriyet ve Yavuzselim’e gözlerini diktiler. Bu mücadele başlayalı 4 seçim geçti. Maalesef olaya hala siyasal bakılıyor. Burada birebir çalışma yapılmadı.” diye konuştu.

SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

Toplantıda son olarak Hukuk Danışmanı Recep Dursun bir konuşma yaptı. Dursun, “Burası plansız bir bölgedir. Gebze merkezinde olan iki mahalleye hizmet gitmiyor. Gebze’de iki mahalle göç veriyor. Yıllara dayalı bir problemdir bu. CHP Milletvekilleri defalarca TBMM’de sorunları dile getirdi. Mücadele devam etti. İmar barışı diye bir yasa tasarısı çıktı. Barınma hakkı insan hakkıdır. Oradaki vatandaşlar hak sahipliğinden, müşteri ve işgalci konumuna getiriliyor.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.