Ekonomi ve gönül köprüsü!

Gebze 11.11.2015 - 11:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Ekonomi ve gönül köprüsü!

Tüksiad Başkanı Nurettin Arslantürk, Kıbrıs Gezisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Fesa Otel'de, geçtiğimiz hafta yapılan KKTC gezisi ile ilgili bilgi veren Arslantürk, Türk İşadamlarını yatırım yapmaya çağırdı.

Tüksiad Başkanı Nurettin Arslantürk, Kıbrıs Gezisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Fesa Otel'de, geçtiğimiz hafta yapılan KKTC gezisi ile ilgili bilgi veren Arslantürk, Türk İşadamlarını yatırım yapmaya çağırdı. “KKTC’ye Ekonomik  ve gönül köprüsünü kurmak istiyoruz.” diyen Arslantürk, "Bizim sorumluluklarımız sadece ticari bağlamda değildir. Sadece İş Adamları Derneği iş yapar olgusu doğru değil. Hepimiz burada yaşıyoruz. Bu ülkeye değer katmak asıl sorumluluklarımızdandır. Geçen hafta KKTC program gerçekleştirdik. Ankara'dan Eko Avrasya ve KKTC'den GİAD'la ortaklaşa çalışmayla Türkiye'den Kıbrıs'a Ekonomi köprüsü programı yaptık. 4 gün sürdü. Bu programda yer alan icra kurulumuz ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. 40 kişilik bir ekiple gittik. Program sonrası mutlu bir şekilde ülkemize döndük. Olumsuz hiç bir görüşmememiz olmadı, hepsi olumlu geçti. Yönetim Kurulu arkadaşlar da ikili görüşmelerde Türkiye'yi iyi anlatmaları bizi ayrıca mutlu etti."dedi.  KIBRIS'A UZAK KALDIK Kıbrıs'da yaptıkları ziyaretler hakkında bilgi veren Başkan Arslantürk, "KKTC yavru vatan desekte yönetim olarak ayrı bir ülke. Gördüğümüz fotoğrafı değiştireceğiz, yaşadıklarımız bundan sonra bizimde fikirlerimizi değiştirecek. 4 günlük seyahatte Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı, Meclis Başkanı, İç İşleri Bakanı ve Oda Başkanlarını ziyaret ettik. KKTC'ni,n etkili kuruluşlarından GİAD yönetimiyle görüştük. Etkili  toplantılar yaptık. Bizler KKTC'yi sadece eğlence ve turizm sektörü olarak görüyoruz. Bu algıyı değiştirmek için bizlere sorumluluk düşüyor.İmkanı olan herkesin Kıbrıs'a gitmesi çok doğal. KKTC'ye gidiş nedeni sadece kumar olmamalı. Çok güzel denizi ve çok sakin bir hayatı var. Kıbrıs'ın bize ihtiyacı var. Dünyada bir çok ülke lobi çalışmaları yapıyor. Bize çok yakın bu yere, çok uzak kalmışız. İmkanı olan herkes Kıbrıs'a gidip Türkiye'yi anlatmak sorumluluğudur. “diye konuştu. YATIRIM YAPMALIYIZ Türkiye'de ki iş adamlarını mutlaka yatırım yapmaya davet eden Arslantürk, "Ülkelerde çok ciddi lobi çalışmaları var. Ülke olarak ne kadar etkin olursak verdiğimiz değeri görürüz. Her yeri gezemedik belki çünkü özellikle devlet adamları ve bürokrasiye zaman ayırdık. Küçük büyük demeden orada yatırım yapmamız lazım. Ekonomik olarak sıkıntılı olan bir yer. Arazileri, yatırım yerleri var. İlla ki otel yapmaya gerek yok. Farklı işletmeler yapılabilir. Ya da arazi alınabilir bu da yatırımdır. Hayvancılık sektörüyle alakalı ciddi sıkıntılarının olduğunu söylediler. KKTC'de Tüksiad olarak güzel işlere imza atmak için yola çıktık ilk ayağını tamamladık. İkinci ayağı için 3 hafta içinde ikinci ziyareti daha dar anlamda yapacağız. Yatırım anlamında kısa sürede mesafe kat ettik, bunları hayata geçireceğiz. Yurt ve üretim noktasında arkadaşlarımız yatırım yapmayı planlıyor."şeklinde konuştu.
Tüksiad Başkanı Nurettin Arslantürk, Kıbrıs Gezisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Fesa Otel'de, geçtiğimiz hafta yapılan KKTC gezisi ile ilgili bilgi veren Arslantürk, Türk İşadamlarını yatırım yapmaya çağırdı.

Tüksiad Başkanı Nurettin Arslantürk, Kıbrıs Gezisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Fesa Otel'de, geçtiğimiz hafta yapılan KKTC gezisi ile ilgili bilgi veren Arslantürk, Türk İşadamlarını yatırım yapmaya çağırdı. “KKTC’ye Ekonomik  ve gönül köprüsünü kurmak istiyoruz.” diyen Arslantürk, "Bizim sorumluluklarımız sadece ticari bağlamda değildir. Sadece İş Adamları Derneği iş yapar olgusu doğru değil. Hepimiz burada yaşıyoruz. Bu ülkeye değer katmak asıl sorumluluklarımızdandır. Geçen hafta KKTC program gerçekleştirdik. Ankara'dan Eko Avrasya ve KKTC'den GİAD'la ortaklaşa çalışmayla Türkiye'den Kıbrıs'a Ekonomi köprüsü programı yaptık. 4 gün sürdü. Bu programda yer alan icra kurulumuz ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. 40 kişilik bir ekiple gittik. Program sonrası mutlu bir şekilde ülkemize döndük. Olumsuz hiç bir görüşmememiz olmadı, hepsi olumlu geçti. Yönetim Kurulu arkadaşlar da ikili görüşmelerde Türkiye'yi iyi anlatmaları bizi ayrıca mutlu etti."dedi. 

KIBRIS'A UZAK KALDIK

Kıbrıs'da yaptıkları ziyaretler hakkında bilgi veren Başkan Arslantürk, "KKTC yavru vatan desekte yönetim olarak ayrı bir ülke. Gördüğümüz fotoğrafı değiştireceğiz, yaşadıklarımız bundan sonra bizimde fikirlerimizi değiştirecek. 4 günlük seyahatte Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı, Meclis Başkanı, İç İşleri Bakanı ve Oda Başkanlarını ziyaret ettik. KKTC'ni,n etkili kuruluşlarından GİAD yönetimiyle görüştük. Etkili  toplantılar yaptık. Bizler KKTC'yi sadece eğlence ve turizm sektörü olarak görüyoruz. Bu algıyı değiştirmek için bizlere sorumluluk düşüyor.İmkanı olan herkesin Kıbrıs'a gitmesi çok doğal. KKTC'ye gidiş nedeni sadece kumar olmamalı. Çok güzel denizi ve çok sakin bir hayatı var. Kıbrıs'ın bize ihtiyacı var. Dünyada bir çok ülke lobi çalışmaları yapıyor. Bize çok yakın bu yere, çok uzak kalmışız. İmkanı olan herkes Kıbrıs'a gidip Türkiye'yi anlatmak sorumluluğudur. “diye konuştu.

YATIRIM YAPMALIYIZ

Türkiye'de ki iş adamlarını mutlaka yatırım yapmaya davet eden Arslantürk, "Ülkelerde çok ciddi lobi çalışmaları var. Ülke olarak ne kadar etkin olursak verdiğimiz değeri görürüz. Her yeri gezemedik belki çünkü özellikle devlet adamları ve bürokrasiye zaman ayırdık. Küçük büyük demeden orada yatırım yapmamız lazım. Ekonomik olarak sıkıntılı olan bir yer. Arazileri, yatırım yerleri var. İlla ki otel yapmaya gerek yok. Farklı işletmeler yapılabilir. Ya da arazi alınabilir bu da yatırımdır. Hayvancılık sektörüyle alakalı ciddi sıkıntılarının olduğunu söylediler. KKTC'de Tüksiad olarak güzel işlere imza atmak için yola çıktık ilk ayağını tamamladık. İkinci ayağı için 3 hafta içinde ikinci ziyareti daha dar anlamda yapacağız. Yatırım anlamında kısa sürede mesafe kat ettik, bunları hayata geçireceğiz. Yurt ve üretim noktasında arkadaşlarımız yatırım yapmayı planlıyor."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.