Emekçi Kadınlardan Kanko’ya destek

Çayırova 05.06.2018 - 11:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Emekçi Kadınlardan Kanko’ya destek

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Muhip Kanko, Çayırova’da kadınların çalıştığı bir üretim tesisini ziyaret etti. Kadın işçilerle sohbet eden Kanko, 24 Haziran sürecinde destek istedi. Emekçi kadınlar CHP’ye ve Kanko’ya destek vereceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Adayı Prof.Dr. Muhip Kanko, 24 Haziran erken seçimleri için yoğun bir çalışma sergiliyor. Her gününü bir ilçeye ayıran Muhip Kanko, önceki gün de Çayırova’daydı. Çayırova'da faaliyet gösteren Çiftöz Tekstil fabrikasını ziyaret eden Kanko burada kadın işçilerle sohbet etti. Seçimlerde partisine destek isteyen Kanko şöyle konuştu; “Alın teri dökerek ekmeğini kazanan işçi kardeşlerimizin Türkiye’nin bugünlere gelmesine katkısı büyük. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana Türkiye, emekçilerin omuzlarında yükselmiştir. ASGARİ ÜCRETE ZAM Üreten, üreterek ekonomiye değer katan emekçi kardeşlerimiz maalesef hak ettikleri ücretleri alamıyor. Biz 2015 seçimlerinde CHP olarak asgari ücrete hak edilen zammı yapacağımızı duyurduk. ‘1.400 lira olacak’ dedik. Kıyamet koptu. Yandaş gazetelere ‘CHP ekonomiyi batırmak istiyor’ diye manşet attılar. AKP’nin bütün yetkilileri kameralar karşısına geçti ve kaynak bulamayacağımızı iddia etti. Bir süre sonra AKP’liler de sürekli artan enflasyon karşısında asgari ücretin ne kadar yetersiz kaldığını gördü ve asgari ücrete zam yapıldı. DESTEK SÖZÜ VERDİLER Henüz iktidar olmadan, sadece ortaya koyduğu projeyle bile AKP’lilere örnek olan bir partiyiz. Biz ne dersek onu tekrar ediyor, onu yapıyorlar. Asgari ücrete kaynak bulamazsınız diyenler bizim söylediklerimizin üzerine kaynak yaratıp zammı yapıyor. Biz tekrar ediyoruz, bugün asgari ücretlilerin aldığı 1.600 lira ücret de yetersizdir. 24 Haziran seçimlerinden sonra ilk işimiz asgari ücreti insanca yaşanabilir bir düzeye yükseltmek olacak.” Kanko’nun konuşmasından sonra kadın emekçiler CHP’ye ve Kanko’ya destek vereceklerini ifade etti.
CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Muhip Kanko, Çayırova’da kadınların çalıştığı bir üretim tesisini ziyaret etti. Kadın işçilerle sohbet eden Kanko, 24 Haziran sürecinde destek istedi. Emekçi kadınlar CHP’ye ve Kanko’ya destek vereceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Adayı Prof.Dr. Muhip Kanko, 24 Haziran erken seçimleri için yoğun bir çalışma sergiliyor. Her gününü bir ilçeye ayıran Muhip Kanko, önceki gün de Çayırova’daydı. Çayırova'da faaliyet gösteren Çiftöz Tekstil fabrikasını ziyaret eden Kanko burada kadın işçilerle sohbet etti. Seçimlerde partisine destek isteyen Kanko şöyle konuştu; “Alın teri dökerek ekmeğini kazanan işçi kardeşlerimizin Türkiye’nin bugünlere gelmesine katkısı büyük. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana Türkiye, emekçilerin omuzlarında yükselmiştir.

ASGARİ ÜCRETE ZAM

Üreten, üreterek ekonomiye değer katan emekçi kardeşlerimiz maalesef hak ettikleri ücretleri alamıyor. Biz 2015 seçimlerinde CHP olarak asgari ücrete hak edilen zammı yapacağımızı duyurduk. ‘1.400 lira olacak’ dedik. Kıyamet koptu. Yandaş gazetelere ‘CHP ekonomiyi batırmak istiyor’ diye manşet attılar. AKP’nin bütün yetkilileri kameralar karşısına geçti ve kaynak bulamayacağımızı iddia etti. Bir süre sonra AKP’liler de sürekli artan enflasyon karşısında asgari ücretin ne kadar yetersiz kaldığını gördü ve asgari ücrete zam yapıldı.

DESTEK SÖZÜ VERDİLER

Henüz iktidar olmadan, sadece ortaya koyduğu projeyle bile AKP’lilere örnek olan bir partiyiz. Biz ne dersek onu tekrar ediyor, onu yapıyorlar. Asgari ücrete kaynak bulamazsınız diyenler bizim söylediklerimizin üzerine kaynak yaratıp zammı yapıyor. Biz tekrar ediyoruz, bugün asgari ücretlilerin aldığı 1.600 lira ücret de yetersizdir. 24 Haziran seçimlerinden sonra ilk işimiz asgari ücreti insanca yaşanabilir bir düzeye yükseltmek olacak.” Kanko’nun konuşmasından sonra kadın emekçiler CHP’ye ve Kanko’ya destek vereceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.