Eskihisar’da ‘Doğa İçin Çalıştılar’

Gebze 02.10.2018 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Eskihisar’da ‘Doğa İçin Çalıştılar’

Nefes Doğa Sporları ve Organizasyon, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifi Birliği, Kocaeli Deniz Ticaret Odası, Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi ve KOTSİAD Gebze Şubesi; Gebze Eskihisar Sahili’nde su altı, su üstü ve sahil şeridini temizledi.

Eskihisar Sahili’nde önceki gün düzenlenen organizasyona Nefes Doğa Sporları ve Organizasyon, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifi Birliği, Kocaeli Deniz Ticaret Odası, Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi ve KOTSİAD Gebze Şubesi temsilcileri katıldı. Dalgıçlarında eşlik ettiği su altı, su üstü ve sahil şeridi temizleme organizasyonu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda Nefes Doğa Sporları ve Organizasyon’un kurucusu Mustafa Atay bir konuşma yaptı. Atay, “Biz Marmara Denizi’ni çok seviyoruz. Bu deniz dünyada bir tane. Hiçbir ülkenin sahip olduğu bir iç deniz yok. Denizi temizlerken attığınız her adımda etkinliğimizin önemini anlayacaksınız.  2 YILDIR DALIŞ YAPIYORUZ Yaşadığımız çevreye sahip çıktığımızda her şeyin güzelleştiğini göreceğiz. Piknik yaparken dolu malzemeleri taşıyoruz. Ama daha hafif olan çöpleri taşımıyoruz. Evimize çöp atmıyorsak doğaya da atmamalıyız. Atanları da uyarmalıyız. Güzelim doğamıza sahip çıkalım. 2 yıldır Eskihisar’da dalış yapıyoruz. Burada daldığımızı söylediğimizde “Pis bir denize neden giriyorsunuz’ diye bir tepkiyle karşılaşıyoruz. Ama atladığımız bir şey var; pis olan deniz değil, denize çöp atanlar. Eskihisar’da akan pis bir dere vardı. Muhtarımızın da çabalarıyla o dere kurutuldu.  TEŞEKKÜR EDERİM Eskihisar 1 buçuk ayda inanılmaz bir mesafe kat etti. Burası ilerleyen zamanlarda birçok yerden daha güzel olacak. Belediye başkanımızdan bir isteğimiz olacak; buraya bir sahil istiyoruz. Bu düşüncelerle etkinliğimize destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Etkinlikte 7’den 70’e herkesin olması büyük teveccühle karşılanırken, çöp toplayan ekibe vatandaşlar da eşlik etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’de ekibe destek vererek programa katılanlar arasındaydı.  KÜBRA AKABALI
Nefes Doğa Sporları ve Organizasyon, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifi Birliği, Kocaeli Deniz Ticaret Odası, Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi ve KOTSİAD Gebze Şubesi; Gebze Eskihisar Sahili’nde su altı, su üstü ve sahil şeridini temizledi.

Eskihisar Sahili’nde önceki gün düzenlenen organizasyona Nefes Doğa Sporları ve Organizasyon, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifi Birliği, Kocaeli Deniz Ticaret Odası, Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi ve KOTSİAD Gebze Şubesi temsilcileri katıldı. Dalgıçlarında eşlik ettiği su altı, su üstü ve sahil şeridi temizleme organizasyonu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda Nefes Doğa Sporları ve Organizasyon’un kurucusu Mustafa Atay bir konuşma yaptı. Atay, “Biz Marmara Denizi’ni çok seviyoruz. Bu deniz dünyada bir tane. Hiçbir ülkenin sahip olduğu bir iç deniz yok. Denizi temizlerken attığınız her adımda etkinliğimizin önemini anlayacaksınız. 
2 YILDIR DALIŞ YAPIYORUZ
Yaşadığımız çevreye sahip çıktığımızda her şeyin güzelleştiğini göreceğiz. Piknik yaparken dolu malzemeleri taşıyoruz. Ama daha hafif olan çöpleri taşımıyoruz. Evimize çöp atmıyorsak doğaya da atmamalıyız. Atanları da uyarmalıyız. Güzelim doğamıza sahip çıkalım. 2 yıldır Eskihisar’da dalış yapıyoruz. Burada daldığımızı söylediğimizde “Pis bir denize neden giriyorsunuz’ diye bir tepkiyle karşılaşıyoruz. Ama atladığımız bir şey var; pis olan deniz değil, denize çöp atanlar. Eskihisar’da akan pis bir dere vardı. Muhtarımızın da çabalarıyla o dere kurutuldu. 
TEŞEKKÜR EDERİM
Eskihisar 1 buçuk ayda inanılmaz bir mesafe kat etti. Burası ilerleyen zamanlarda birçok yerden daha güzel olacak. Belediye başkanımızdan bir isteğimiz olacak; buraya bir sahil istiyoruz. Bu düşüncelerle etkinliğimize destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Etkinlikte 7’den 70’e herkesin olması büyük teveccühle karşılanırken, çöp toplayan ekibe vatandaşlar da eşlik etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’de ekibe destek vererek programa katılanlar arasındaydı. 
KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.