Faik Şahenk’te kodlama şenliği!

Darıca 26.05.2019 - 17:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Faik Şahenk’te kodlama şenliği!

Darıca Faik Şahenk İlkokulu’nda önceki gün robotik kodlama şenliği düzenlendi. Düzenlenen şenliğe; Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, okul müdür, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını Darıca Faik Şahenk İlkokulu Müdürü Mustafa Sağdıç yaptı. Sağdıç, “İmkân tanındığında minik yüreklerin neler başaracağını, neleri ortaya koyacaklarını birlikte yaşayacağız. Bugün burada bu eğitim alan öğrencilerimizin eserlerinin yer aldığı şenliği gerçekleştirmekteyiz” dedi. YENİ FİKİRLERDE GELİŞİM Müdür Sağdıç’ın ardından Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz bir konuşma yaparak, “Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ayrıca robotik kodlama ile de tanışan çocukların makinaların nasıl işlediği konusunda da temelleri oluşmaktadır. Bu şenlikte sergide bunu en iyi şekilde gözlemleme fırsatı bulacaksınız” diye konuştu. ÖĞRENCİLERE TAM NOT Müdür Oğuz’un ardından son olarak konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Teknoloji ve internetin baş döndürücü gelişimi ile beraber günlük yaşamımız etkileniyor. 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi çok önemli. Erken yaşta kodlama eğitimi sayede çocukların erken yaşta yaratıcı düşünme, problem çözebilmeleri kolaylaşıyor” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerinin 1 yıl boyunca hazırladığı bilgisayar oyunları ve robotik araçlarla yaptıkları yazılımların yer aldığı sergi açıldı. Şenlikte birbirinden güzel tasarımlar davete katılanlardan tam not aldı.

Darıca Faik Şahenk İlkokulu’nda önceki gün robotik kodlama şenliği düzenlendi. Düzenlenen şenliğe; Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, okul müdür, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını Darıca Faik Şahenk İlkokulu Müdürü Mustafa Sağdıç yaptı. Sağdıç, “İmkân tanındığında minik yüreklerin neler başaracağını, neleri ortaya koyacaklarını birlikte yaşayacağız. Bugün burada bu eğitim alan öğrencilerimizin eserlerinin yer aldığı şenliği gerçekleştirmekteyiz” dedi.

YENİ FİKİRLERDE GELİŞİM

Müdür Sağdıç’ın ardından Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz bir konuşma yaparak, “Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ayrıca robotik kodlama ile de tanışan çocukların makinaların nasıl işlediği konusunda da temelleri oluşmaktadır. Bu şenlikte sergide bunu en iyi şekilde gözlemleme fırsatı bulacaksınız” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE TAM NOT

Müdür Oğuz’un ardından son olarak konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Teknoloji ve internetin baş döndürücü gelişimi ile beraber günlük yaşamımız etkileniyor. 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi çok önemli. Erken yaşta kodlama eğitimi sayede çocukların erken yaşta yaratıcı düşünme, problem çözebilmeleri kolaylaşıyor” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerinin 1 yıl boyunca hazırladığı bilgisayar oyunları ve robotik araçlarla yaptıkları yazılımların yer aldığı sergi açıldı. Şenlikte birbirinden güzel tasarımlar davete katılanlardan tam not aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.