FARABİ'DE DİYABET KONUŞULDU!

Darıca 17.11.2016 - 10:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

FARABİ'DE DİYABET KONUŞULDU!

Darıca Farabi Devlet Hastanesi önceki gün 14-18 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle Darıca Kaymakamlığı çalışanlarına yönelik bir program düzenlendi.

    Darıca Kaymakamlığı çalışanları önceki gün Darıca Farabi Devlet Hastanesi Hemşireleri tarafından yapılan Diyabet Risk Değerlendirme taramasına katıldı. KARAMAN’DA KATILDI Darıca Farabi Devlet Hastanesi Hemşirelerinden Yetkin Konak, Erkan Özkırım, Fikriye Kaya ve Dilek Feyzullahoğlu tarafından Darıca Kaymakamlık çalışanlarına yönelik Diyabet Risk Değerlendirme taraması yapıldı. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın da katıldığı Diyabet Risk Değerlendirme taramasında boy, kilo, bel çevresi, tansiyon ve kan şekeri ölçümleri yapıldı. KARAMAN, “DİYABET YAŞAMI KISALTIYOR” Her yıl dünyada 8 ile 14 milyon insan diyabet kardiyovasküler hastalıklar, kanser ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi diğer kronik hastalıklar nedeniyle kaybedilmektedir. Birçok ülkede ölüme neden olan hastalıklar içinde diyabet ilk beş içinde yer almaktadır. Diyabet, yaşam süresini beş ile on yıl arasında kısaltmaktadır. Tüm dünyada böbrek nakil tedavisi uygulanan olgular ile 65 yaş altı körlük olgularının en yaygın nedeni diyabettir. Diyabetten korunmanın en önemli yolunun sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite olduğuna dikkat çeken Karaman, “Birçok ülkede sağlıksız beslenme ve fiziksel olarak inaktif yaşam tarzı, çocuk ve gençlerde de tip 2 diyabet görülme riskini küresel halk sağlığı sorunu haline getirmektedir. Diyabetten korunmanın en önemli yolu sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitedir.” Dedi.  
Darıca Farabi Devlet Hastanesi önceki gün 14-18 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle Darıca Kaymakamlığı çalışanlarına yönelik bir program düzenlendi.

 

 

Darıca Kaymakamlığı çalışanları önceki gün Darıca Farabi Devlet Hastanesi Hemşireleri tarafından yapılan Diyabet Risk Değerlendirme taramasına katıldı.

KARAMAN’DA KATILDI

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Hemşirelerinden Yetkin Konak, Erkan Özkırım, Fikriye Kaya ve Dilek Feyzullahoğlu tarafından Darıca Kaymakamlık çalışanlarına yönelik Diyabet Risk Değerlendirme taraması yapıldı. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ın da katıldığı Diyabet Risk Değerlendirme taramasında boy, kilo, bel çevresi, tansiyon ve kan şekeri ölçümleri yapıldı.

KARAMAN, “DİYABET YAŞAMI KISALTIYOR”

Her yıl dünyada 8 ile 14 milyon insan diyabet kardiyovasküler hastalıklar, kanser ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi diğer kronik hastalıklar nedeniyle kaybedilmektedir. Birçok ülkede ölüme neden olan hastalıklar içinde diyabet ilk beş içinde yer almaktadır. Diyabet, yaşam süresini beş ile on yıl arasında kısaltmaktadır. Tüm dünyada böbrek nakil tedavisi uygulanan olgular ile 65 yaş altı körlük olgularının en yaygın nedeni diyabettir. Diyabetten korunmanın en önemli yolunun sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite olduğuna dikkat çeken Karaman, “Birçok ülkede sağlıksız beslenme ve fiziksel olarak inaktif yaşam tarzı, çocuk ve gençlerde de tip 2 diyabet görülme riskini küresel halk sağlığı sorunu haline getirmektedir. Diyabetten korunmanın en önemli yolu sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitedir.” Dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.