Farabi üniversite hastanesi yolunda

Darıca 14.06.2020 - 15:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Farabi üniversite hastanesi yolunda

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin uzun süredir devam eden üniversite hastanesi olma süreci nihayet mutlu sonla tamamlanıyor. Hastane, bir süredir yürütülen görüşmeler sonrası Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi (SUAM) oluyor. Gazetemizin konuyla ilgili edindiği bilgilere göre, yapılan görüşmeler sonrası hastanenin SBÜ’ne bağlanması anlamında protokol anlamında bir eksiklik olmadığı, hastane içerisinde fiziki anlamda eksik olan bazı kısımların ve branş çeşitliliğinin bu oluşuma engel olmadığı öğrenildi. DERİNCE DAHA ÖNCE BAĞLANMIŞTI Gazetemize gelen haberlere göre, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanması için geçtiğimiz günlerde yapılan SUAM Afilasyon toplantısı olumlu geçtiği ve aralarında Darıca Farabi’nin de bulunduğu Türkiye genelinde 12 hastanenin Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde sağlık uygulama araştırma merkezi (SUAM)  açılmasına karar verildiği öğrenildi. Bilindiği gibi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SUAM olarak SBÜ’ne çok daha önce bağlanmıştı. Hastanede halen birçoğu üniversite kadrosunda 2 profesör, 14 doçent doktor, 4 öğretim üyesi doktor, 13 başasistan, 206 uzman tabip, 101 uzmanlık öğrencisi bulunuyor.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin uzun süredir devam eden üniversite hastanesi olma süreci nihayet mutlu sonla tamamlanıyor.
Hastane, bir süredir yürütülen görüşmeler sonrası Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi (SUAM) oluyor. Gazetemizin konuyla ilgili edindiği bilgilere göre, yapılan görüşmeler sonrası hastanenin SBÜ’ne bağlanması anlamında protokol anlamında bir eksiklik olmadığı, hastane içerisinde fiziki anlamda eksik olan bazı kısımların ve branş çeşitliliğinin bu oluşuma engel olmadığı öğrenildi.

DERİNCE DAHA ÖNCE BAĞLANMIŞTI
Gazetemize gelen haberlere göre, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanması için geçtiğimiz günlerde yapılan SUAM Afilasyon toplantısı olumlu geçtiği ve aralarında Darıca Farabi’nin de bulunduğu Türkiye genelinde 12 hastanenin Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde sağlık uygulama araştırma merkezi (SUAM)  açılmasına karar verildiği öğrenildi. Bilindiği gibi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SUAM olarak SBÜ’ne çok daha önce bağlanmıştı. Hastanede halen birçoğu üniversite kadrosunda 2 profesör, 14 doçent doktor, 4 öğretim üyesi doktor, 13 başasistan, 206 uzman tabip, 101 uzmanlık öğrencisi bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.