FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı tutuklandı

03.03.2017 - 20:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve 22 Şubat'ta  yakalanan Erdemli'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Erdemli,  soruşturmayı yürüten savcı Can Tuncay'a ifade verdi. Savcılık, şüpheli  Erdemli'nin ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan tutuklanmasını  talep etti. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de şüphelinin üzerine atılı suçun  tutuklama sebebi olduğu, suçun kanununda öngörülen ceza miktarı ve adli kontrol  hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağını dikkate alarak, Erdemli'nin ''silahlı  terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Erdemli'nin ifadesinde, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini ve  devlete her türlü yardımcı olmaya çalıştığını söylediği bildirildi.  
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve 22 Şubat'ta  yakalanan Erdemli'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Erdemli,  soruşturmayı yürüten savcı Can Tuncay'a ifade verdi. Savcılık, şüpheli  Erdemli'nin ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan tutuklanmasını  talep etti.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de şüphelinin üzerine atılı suçun  tutuklama sebebi olduğu, suçun kanununda öngörülen ceza miktarı ve adli kontrol  hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağını dikkate alarak, Erdemli'nin ''silahlı  terör örgütü yöneticisi olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Erdemli'nin ifadesinde, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini ve  devlete her türlü yardımcı olmaya çalıştığını söylediği bildirildi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.