FETÖ'nün Ferrarili imamları

29.08.2016 - 09:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

FETÖ'nün Ferrarili imamları

FETÖ'nün general ve imamları, topladıkları himmeti şahsi servete dönüştürdü. Örgütte, en zenginler ise Gülen ve akrabaları.

Darbe girişimi gecesi kritik önemdeki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışırken Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurularak öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi'nin eşinin mal varlıklarını noter vasıtasıyla kaçırmaya çalışması, dikkatleri himmet yoluyla toplanan paralarla zengin olan FETÖ'cülere çevirdi. Burs, fitre, zekat, bağış, yardım, kurban gibi çeşitli adlar altında vatandaşlardan alınan paralar, örgütün etkili isimlerinin şahsi serveti haline getirildi. Yoksullara mesafeli duran, 1 doları kimlik haline getiren FETÖ'cü general ve imamlar, örgüt içinde faaliyet gösterdikleri süre boyunca servetlerine servet kattı. Örgüt şemasında "Kainat imamı" diye geçen Fetullah Gülen ve akrabaları, zenginlikte de ilk sırada yer alıyor. BANKALARDA MİLYONLAR ABD'ye yollanan himmetin çoğu, "Bir tek ceketim var" diyerek ağlayan Gülen'e ayrılıyor. Adı sıkça basında yer alan ve ferrariye binen örgüt başının ABD'deki yeğeni M. Bin Cebel Gülen'in ise bu ülkede farklı adlarda şirketi ve gayrimenkulleri bulunuyor. Gülen'in sağ kolu Cevdet Türkyolu, yıllardır Pensilvanya'daki malikânede FETÖ liderine hizmet ediyor. 'Uzun Cevdet' lakaplı Türkyolu, Gülen'in yeğeni Mebruke Türkyolu ile evli. Türkyolu ve Sakarya'da tutuklanan akrabalarının el konulan serveti de dudak uçuklatıyor. Türkyolu'nun İstanbul'da 11, Sakarya'da 24, İzmit'te 3 ve Ankara'da 1 tane olmak üzere toplam 4 şehirde 39 taşınmazı bulunduğu tespit edildi.Teröristbaşı Gülen'in malikânesinin yanındaki 3 katlı bir villada oturan Türkyolu'nun Pensilvanya civarında 2 ayrı villası ABD bankalarında 1.8 milyon dolar nakiti bulunuyor. Örgütün her yerde aranan "Hava Kuvvetleri" imamı Adil Öksüz, 15 Temmuz'a kadar Sakarya Üniversitesi'nde akademisyendi. "SIR" plakalı lüks otomobilini kayınpederinin evine bırakıp sırra kadem basan Öksüz'ün, Hatay'da yaşayan babasına da İstanbul'da lüks bir villa aldığı ortaya çıkmıştı. 'MAAŞLA NASIL ALABİLİR' Bir yakını, 3 yıl önce arazilerini satmak için köye gelen Öksüz'ün babasıyla arasında geçen diyaloğu şöyle aktarmıştı: "Bize oğlunun kendisine İstanbul'da çok büyük bir ev aldığını anlattı. Biz Adil'in üniversitede görev yaptığını biliyorduk. 'Maaşla nasıl alabilir?' diye sorduk. O da 'Ben de bilmiyorum. Bu kadar pahalı evi nasıl aldığını sordum. 'Üzümünü ye, bağını sorma' dedi." APARTMAN KRALI GENERAL Darbe girişimi sonrası FETÖ'nün zengin generalleri de deşifre oldu. Savcılığın talebiyle araştırma yapan MASAK, eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu adına Gölbaşı İncek Mahallesi'nde 17 katlı on, 18 katlı üç, 25 katlı beş apartman ve arsanın kayıtlı olduğunu belirledi. Talu'nun üzerine kayıtlı, çeşitli bankalarda 21 ayrı Türk Lirası, ABD doları, avro ve Japon Yeni hesabı tespit edildi. Öldürülen darbeci general Semih Terzi'nin serveti ise tutuklanan eşi N. Terzi'nin notere gitmesiyle ortaya çıktı.
FETÖ'nün general ve imamları, topladıkları himmeti şahsi servete dönüştürdü. Örgütte, en zenginler ise Gülen ve akrabaları.

Darbe girişimi gecesi kritik önemdeki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışırken Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurularak öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi'nin eşinin mal varlıklarını noter vasıtasıyla kaçırmaya çalışması, dikkatleri himmet yoluyla toplanan paralarla zengin olan FETÖ'cülere çevirdi. Burs, fitre, zekat, bağış, yardım, kurban gibi çeşitli adlar altında vatandaşlardan alınan paralar, örgütün etkili isimlerinin şahsi serveti haline getirildi.

Yoksullara mesafeli duran, 1 doları kimlik haline getiren FETÖ'cü general ve imamlar, örgüt içinde faaliyet gösterdikleri süre boyunca servetlerine servet kattı. Örgüt şemasında "Kainat imamı" diye geçen Fetullah Gülen ve akrabaları, zenginlikte de ilk sırada yer alıyor.

BANKALARDA MİLYONLAR

ABD'ye yollanan himmetin çoğu, "Bir tek ceketim var" diyerek ağlayan Gülen'e ayrılıyor. Adı sıkça basında yer alan ve ferrariye binen örgüt başının ABD'deki yeğeni M. Bin Cebel Gülen'in ise bu ülkede farklı adlarda şirketi ve gayrimenkulleri bulunuyor.

Gülen'in sağ kolu Cevdet Türkyolu, yıllardır Pensilvanya'daki malikânede FETÖ liderine hizmet ediyor. 'Uzun Cevdet' lakaplı Türkyolu, Gülen'in yeğeni Mebruke Türkyolu ile evli. Türkyolu ve Sakarya'da tutuklanan akrabalarının el konulan serveti de dudak uçuklatıyor. Türkyolu'nun İstanbul'da 11, Sakarya'da 24, İzmit'te 3 ve Ankara'da 1 tane olmak üzere toplam 4 şehirde 39 taşınmazı bulunduğu tespit edildi.Teröristbaşı Gülen'in malikânesinin yanındaki 3 katlı bir villada oturan Türkyolu'nun Pensilvanya civarında 2 ayrı villası ABD bankalarında 1.8 milyon dolar nakiti bulunuyor.

Örgütün her yerde aranan "Hava Kuvvetleri" imamı Adil Öksüz, 15 Temmuz'a kadar Sakarya Üniversitesi'nde akademisyendi. "SIR" plakalı lüks otomobilini kayınpederinin evine bırakıp sırra kadem basan Öksüz'ün, Hatay'da yaşayan babasına da İstanbul'da lüks bir villa aldığı ortaya çıkmıştı.

'MAAŞLA NASIL ALABİLİR'

Bir yakını, 3 yıl önce arazilerini satmak için köye gelen Öksüz'ün babasıyla arasında geçen diyaloğu şöyle aktarmıştı: "Bize oğlunun kendisine İstanbul'da çok büyük bir ev aldığını anlattı. Biz Adil'in üniversitede görev yaptığını biliyorduk. 'Maaşla nasıl alabilir?' diye sorduk. O da 'Ben de bilmiyorum. Bu kadar pahalı evi nasıl aldığını sordum. 'Üzümünü ye, bağını sorma' dedi."

APARTMAN KRALI GENERAL

Darbe girişimi sonrası FETÖ'nün zengin generalleri de deşifre oldu. Savcılığın talebiyle araştırma yapan MASAK, eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu adına Gölbaşı İncek Mahallesi'nde 17 katlı on, 18 katlı üç, 25 katlı beş apartman ve arsanın kayıtlı olduğunu belirledi. Talu'nun üzerine kayıtlı, çeşitli bankalarda 21 ayrı Türk Lirası, ABD doları, avro ve Japon Yeni hesabı tespit edildi. Öldürülen darbeci general Semih Terzi'nin serveti ise tutuklanan eşi N. Terzi'nin notere gitmesiyle ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.