FETÖ'yle mücadele devam edecek

Kocaeli 06.09.2017 - 09:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

FETÖ'yle mücadele devam edecek

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, yeni adli yıla ‘merhaba’ programında konuştu.

Yeni adli yıla ‘merhaba’ diyen Kocaeli Barosu’na bağlı avukatlar, Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakmanın ardından Kocaeli Adliyesi’ne geçerek bayramlaştılar. Bayramlaşma programında konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, “Yargı teşkilatı olarak başta FETÖ/ PDY olmak üzere tüm terör örgütleriyle hukuk sınırları içinde sonuna kadar mücadele etme kararlılığımız devam etmektedir.” dedi. Yeni adli yıla ‘merhaba’ diyen Kocaeli Barosu’na bağlı avukatlar, Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakmanın ardından Kocaeli Adliyesi’ne geçerek bayramlaştılar. Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle beraber yeni adli yıl resmen başladı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Baro Başkanlığı, ortak düzenlediği törenle Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Heykeli’ne çelenk bıraktı. Ardından avukatlar, Kocaeli Adliyesi Hakim ve Savcılar Yemek Salonu’na geçerek Cumhuriyet Başsavcılığının öncülüğünde Kurban Bayramı’nı kutladılar. Bayramlaşma programında konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, "Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk huzuru, milli dayanışma adalet anlayışı içinde, insan haklarına sosyal ve dayanan, demokratik, laik ve milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal ve üniter yapısını ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve hukuk düzenini korumak, yargının en vazgeçilmez sorumluluğudur” şeklinde konuştu. MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK Devamında Başsavcı Kurt, “Yargı teşkilatı olarak başta FETÖ/ PDY olmak üzere tüm terör örgütleriyle hukuk sınırları içinde sonuna kadar mücadele etme kararlılığımız devam etmektedir. Yargının bağımsız, tarafsız ve adil olması kişilerin kendini güvende hmesini sağlayacağı gibi sosyal barışın, güven ve huzurun da teminatı olacaktır. Hukukun üstünlüğüne yaslanan bir devlette, hiç kimse hukukun ne üstünde ne de altındadır, yalnızca içindedir. Hukukun karşısında herkes eşittir’’ sözlerine yer verdi. 
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, yeni adli yıla ‘merhaba’ programında konuştu.

Yeni adli yıla ‘merhaba’ diyen Kocaeli Barosu’na bağlı avukatlar, Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakmanın ardından Kocaeli Adliyesi’ne geçerek bayramlaştılar. Bayramlaşma programında konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, “Yargı teşkilatı olarak başta FETÖ/ PDY olmak üzere tüm terör örgütleriyle hukuk sınırları içinde sonuna kadar mücadele etme kararlılığımız devam etmektedir.” dedi.

Yeni adli yıla ‘merhaba’ diyen Kocaeli Barosu’na bağlı avukatlar, Atatürk Heykeli’ne çelenk bırakmanın ardından Kocaeli Adliyesi’ne geçerek bayramlaştılar. Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle beraber yeni adli yıl resmen başladı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Baro Başkanlığı, ortak düzenlediği törenle Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Heykeli’ne çelenk bıraktı. Ardından avukatlar, Kocaeli Adliyesi Hakim ve Savcılar Yemek Salonu’na geçerek Cumhuriyet Başsavcılığının öncülüğünde Kurban Bayramı’nı kutladılar. Bayramlaşma programında konuşan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, "Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk huzuru, milli dayanışma adalet anlayışı içinde, insan haklarına sosyal ve dayanan, demokratik, laik ve milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal ve üniter yapısını ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve hukuk düzenini korumak, yargının en vazgeçilmez sorumluluğudur” şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Devamında Başsavcı Kurt, “Yargı teşkilatı olarak başta FETÖ/ PDY olmak üzere tüm terör örgütleriyle hukuk sınırları içinde sonuna kadar mücadele etme kararlılığımız devam etmektedir. Yargının bağımsız, tarafsız ve adil olması kişilerin kendini güvende hmesini sağlayacağı gibi sosyal barışın, güven ve huzurun da teminatı olacaktır. Hukukun üstünlüğüne yaslanan bir devlette, hiç kimse hukukun ne üstünde ne de altındadır, yalnızca içindedir. Hukukun karşısında herkes eşittir’’ sözlerine yer verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.