Futbol Kurallarında Tarihi Değişiklik

Spor 02.05.2017 - 20:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Futbol Kurallarında Tarihi Değişiklik

UEFA Futbol kuralları arasında yer alan seri penaltı atışları için yeni bir değişiklik yaptı.

UEFA, seri penaltı atışları için tarihi bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, daha önce sırayla yapılan penaltı atışlarında değişikliğe gidiliyor. PSİKOLOJİK BASKI ARTACAK Yeni penaltı sistemine göre, yapılacak ilk penaltı atışından sonra takımlar sırasıyla 2'şer penaltı vuruşu yapacak. Yapılan değişikliğin nedeninin, ilk penaltıyı atan takımların istatistiksel olarak daha yüksek kazanma oranı yakalaması ve 2. atışı yapacak takımın psikolojik olarak daha büyük bir baskı hmesi olduğu belirtiliyor. Yeni penaltı sistemi,  Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak Kadınlar  Avrupa U17 Şampiyonası'nda denenecek. Yeni penaltı sistemi şu şekilde olacak; 1. vuruş: A Takımı - 2. vuruş: B Takımı 3. vuruş: B Takımı - 4. vuruş: A Takımı 5. vuruş: A Takımı - 6. vuruş: B Takımı 7. vuruş: B Takımı - 8. vuruş: A Takımı 9. vuruş: A Takımı - 10. vuruş: B Takımı Eğer berabere biterse; 11. vuruş: B Takımı - 12. vuruş: A Takımı Beraberlik sürerse; 13. vuruş: A Takımı - 14. vuruş: B Takımı ve bu şekilde devam edecek.
UEFA Futbol kuralları arasında yer alan seri penaltı atışları için yeni bir değişiklik yaptı.

UEFA, seri penaltı atışları için tarihi bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, daha önce sırayla yapılan penaltı atışlarında değişikliğe gidiliyor.

PSİKOLOJİK BASKI ARTACAK

Yeni penaltı sistemine göre, yapılacak ilk penaltı atışından sonra takımlar sırasıyla 2'şer penaltı vuruşu yapacak. Yapılan değişikliğin nedeninin, ilk penaltıyı atan takımların istatistiksel olarak daha yüksek kazanma oranı yakalaması ve 2. atışı yapacak takımın psikolojik olarak daha büyük bir baskı hmesi olduğu belirtiliyor.

Yeni penaltı sistemi,  Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak Kadınlar  Avrupa U17 Şampiyonası'nda denenecek.

Yeni penaltı sistemi şu şekilde olacak;

1. vuruş: A Takımı - 2. vuruş: B Takımı

3. vuruş: B Takımı - 4. vuruş: A Takımı

5. vuruş: A Takımı - 6. vuruş: B Takımı

7. vuruş: B Takımı - 8. vuruş: A Takımı

9. vuruş: A Takımı - 10. vuruş: B Takımı

Eğer berabere biterse;

11. vuruş: B Takımı - 12. vuruş: A Takımı

Beraberlik sürerse;

13. vuruş: A Takımı - 14. vuruş: B Takımı ve bu şekilde devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.