Gebze Akwel sendikalı oldu

Gebze 31.10.2020 - 16:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Gebze Akwel sendikalı oldu

Türk Metal Sendikası Dilovası Şubesi, Akwel Gebze Turkey Otomotiv işyerinde, 2019 yılının son dönemlerinde başlattığı örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak Yetki Tespiti Belgesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık, işyerinde sendikanın toplu iş sözleşme yapmaya yeterli çoğunluğu sağladığına ilişkin Yetki Tespiti Belgesi’ni Türk Metal Sendikas’ına ve ilgili yerlere ulaştırdı. ZAFER KAZANDILAR Bilindiği üzere Türk Metal, Akwel Gebze işyeri ile birlikte Akwel Bursa işyerinde de örgütlenme sürecini başlamıştı. Bu süreçte Akwel Bursa işyerinde Ocak 2020 tarihinde örgütlenme süreci tamamlanarak, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlatılmıştı. Geçtiğimiz ay ise Akwel Bursa emekçileri bu zorlu süreci de tamamlayarak ilk toplu iş sözleşmelerinde büyük kazanımlar elde etmişti. Akwel Gebze’de de zafer kazandıklarını dile getiren sendika temsilcileri, “Akwel Gebze işyerinde toplu iş sözleşmesi sürecinin başlayabilmesi için Çalışma Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi’nin gelmesi beklenirken, en temel anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan ve bu süreçte büyük mücadeleler veren Akwel Gebze emekçilerini bir kez daha kutluyor, Türk Metal ailesine hoş geldiniz diyoruz” dedi.  

Türk Metal Sendikası Dilovası Şubesi, Akwel Gebze Turkey Otomotiv işyerinde, 2019 yılının son dönemlerinde başlattığı örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak Yetki Tespiti Belgesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık, işyerinde sendikanın toplu iş sözleşme yapmaya yeterli çoğunluğu sağladığına ilişkin Yetki Tespiti Belgesi’ni Türk Metal Sendikas’ına ve ilgili yerlere ulaştırdı.

ZAFER KAZANDILAR

Bilindiği üzere Türk Metal, Akwel Gebze işyeri ile birlikte Akwel Bursa işyerinde de örgütlenme sürecini başlamıştı. Bu süreçte Akwel Bursa işyerinde Ocak 2020 tarihinde örgütlenme süreci tamamlanarak, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlatılmıştı. Geçtiğimiz ay ise Akwel Bursa emekçileri bu zorlu süreci de tamamlayarak ilk toplu iş sözleşmelerinde büyük kazanımlar elde etmişti. Akwel Gebze’de de zafer kazandıklarını dile getiren sendika temsilcileri, “Akwel Gebze işyerinde toplu iş sözleşmesi sürecinin başlayabilmesi için Çalışma Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi’nin gelmesi beklenirken, en temel anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan ve bu süreçte büyük mücadeleler veren Akwel Gebze emekçilerini bir kez daha kutluyor, Türk Metal ailesine hoş geldiniz diyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.