GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze Bölgesi Sandık Başında

Gebze 24.06.2018 - 12:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze Bölgesi Sandık Başında

Türkiye 24 Haziran'da yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için sandık başına gitti. Bugün Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekilleri belirlenecek. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacakları okullara giderek sandıklara sahip çıkmaya başladılar.

Kocaeli’de toplam 1 milyon 335 bin 629 kişinin oy kullanacağı seçimlerde, Gebze 260 bin seçmen ile birinci sırada. Gebze’yi sırayla 138 bin 572 seçmen ile Darıca, 88 bin 304 seçmen ile Çayırova, 31 bin 149 Dilovası takip etti. Kocaeli’de toplam 1 milyon 335 bin 629 seçmen oy kullanacak. Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’da vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacakları okullara giderek sandıklara sahip çıkmaya başladılar. Özellikle yaşlılar sabahın erken saatlerinde oy kullanmya giderek uzun kuyruklar oluşturdular.     NASIL OY KULLANILIR? YSK tarafından belirlenen seçim noktalarına gidenler kimlik belgesiyle birlikte oy kullanabilecek. Sandık görevlileri tarafından verilecek iki oy pusulası, bir zarf ve tercih veya evet mührüyle birlikte seçmenler oyunu kullanacak. İki pusula tek zarfla seçim kutusuna atılacak. Oy verme işleminden sonra sandık görevlilerinin vereceği seçmen formuna imza atılacak. Sadece kimlik belgesi yanında olan seçmenler de oy kullanabilecek. Ancak ailesinden veya bir başkası adına oy verme işlemi gerçekleştirilemeyecek.  
Türkiye 24 Haziran'da yeni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için sandık başına gitti. Bugün Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekilleri belirlenecek. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacakları okullara giderek sandıklara sahip çıkmaya başladılar.

Kocaeli’de toplam 1 milyon 335 bin 629 kişinin oy kullanacağı seçimlerde, Gebze 260 bin seçmen ile birinci sırada. Gebze’yi sırayla 138 bin 572 seçmen ile Darıca, 88 bin 304 seçmen ile Çayırova, 31 bin 149 Dilovası takip etti. Kocaeli’de toplam 1 milyon 335 bin 629 seçmen oy kullanacak. Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’da vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacakları okullara giderek sandıklara sahip çıkmaya başladılar. Özellikle yaşlılar sabahın erken saatlerinde oy kullanmya giderek uzun kuyruklar oluşturdular.

 

 

NASIL OY KULLANILIR?

YSK tarafından belirlenen seçim noktalarına gidenler kimlik belgesiyle birlikte oy kullanabilecek. Sandık görevlileri tarafından verilecek iki oy pusulası, bir zarf ve tercih veya evet mührüyle birlikte seçmenler oyunu kullanacak. İki pusula tek zarfla seçim kutusuna atılacak. Oy verme işleminden sonra sandık görevlilerinin vereceği seçmen formuna imza atılacak. Sadece kimlik belgesi yanında olan seçmenler de oy kullanabilecek. Ancak ailesinden veya bir başkası adına oy verme işlemi gerçekleştirilemeyecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.