Gebze'de 18 Mart unutulmadı!

Gebze 18.03.2019 - 13:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze'de 18 Mart unutulmadı!

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Gebze Şehitliğinde gerçekleşti.

Gebze'de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Gebze Şehitliğinde gerçekleşti. Törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Sayın Adnan Köşker, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Ağır Ceza Komisyonu Başkanı Serdar Murat Yüksel, Gebze Teknik üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Hasan Aslan, Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Musa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, İlçe Nüfus Müdürü Hasan Aydın, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, Protokol Üyeleri, Gaziler, Şehit yakınları ve Gebzeli vatandaşlar katıldı. TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI Törende Kaymakam Mustafa Güler Şehitlik Defterine şunları yazdı; "Aziz Şehitlerimiz; İstiklalimiz ve istikbalimiz için, vatan ve bayrak uğruna en değerli varlıklarınız olan canlarınızı vererek şehitlik mertebesine ulaştınız. Tarihimize altın harfler ile yazılan Çanakkale Zaferinin yıldönümünü kutlamak, kutsal vatanımız için canlarından vazgeçen siz değerli şehitlerimizi yad etmek, minnet, şükran ve hislerimizi sunmak üzere huzurunuzdayız. Çanakkale’de Türk Milletinin vatanı, dini, istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alıp neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstererek büyük bir kahramanlık destanı yazdık. Bu haklı zaferimizin 104. Yıl dönümünü coşku içinde kutluyoruz. Bize emanet ettiğiniz bu cennet memleketin her bir karış toprağı için hayatınızı hiçe saydınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri, kıymetli emanetlerinizi sonsuza dek korumak, kollamak ve yaşatmak bizlere düşen en kutsal görevdir. Tarihimiz boyunca bağımsızlığını, birlik ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz Türk Milleti tarihi boyunca hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Canından kıymetli olan vatan toprakları kanı pahasına korumasını bilmiştir. “Çanakkale geçilmez” diyen, kahramanlık örneği gösteren bir devrin mirasçıları olan bizlere görev düştüğünde aynı o ruh ile vatan bekçiliği görevine en önde koşacağımızı bu günde tüm dünyaya gösterdik. Türlü planlar ile ülkemizin bölünmesi için uyumayan hain çetesi 15 Temmuz gecesi harekete geçtiğinde kadın-erkek, genç-yaşlı, demeden Cumhuriyetimize ve demokrasiye olan inancımızla tek vücut olup gereken cevabı verdik. Geçmişimizden aldığımız güç ile Atatürk’ün en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza dek yaşatacağız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Türk ulusunun huzur ve güvenliği için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi dua ile anarken yüce Türk milletimize başsağlığı diliyorum."  Kaymakam Mustafa Güler ve Gebze Şehitliğinde beraberinde bulunanlar gerçekleşen törenin ardından Gebze Kültür Merkezinde yapılan programa katıldı.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Gebze Şehitliğinde gerçekleşti.

Gebze'de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Gebze Şehitliğinde gerçekleşti. Törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Sayın Adnan Köşker, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Ağır Ceza Komisyonu Başkanı Serdar Murat Yüksel, Gebze Teknik üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Hasan Aslan, Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Musa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, İlçe Nüfus Müdürü Hasan Aydın, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, Protokol Üyeleri, Gaziler, Şehit yakınları ve Gebzeli vatandaşlar katıldı.

TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

Törende Kaymakam Mustafa Güler Şehitlik Defterine şunları yazdı; "Aziz Şehitlerimiz; İstiklalimiz ve istikbalimiz için, vatan ve bayrak uğruna en değerli varlıklarınız olan canlarınızı vererek şehitlik mertebesine ulaştınız. Tarihimize altın harfler ile yazılan Çanakkale Zaferinin yıldönümünü kutlamak, kutsal vatanımız için canlarından vazgeçen siz değerli şehitlerimizi yad etmek, minnet, şükran ve hislerimizi sunmak üzere huzurunuzdayız. Çanakkale’de Türk Milletinin vatanı, dini, istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alıp neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstererek büyük bir kahramanlık destanı yazdık. Bu haklı zaferimizin 104. Yıl dönümünü coşku içinde kutluyoruz. Bize emanet ettiğiniz bu cennet memleketin her bir karış toprağı için hayatınızı hiçe saydınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri, kıymetli emanetlerinizi sonsuza dek korumak, kollamak ve yaşatmak bizlere düşen en kutsal görevdir. Tarihimiz boyunca bağımsızlığını, birlik ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz Türk Milleti tarihi boyunca hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Canından kıymetli olan vatan toprakları kanı pahasına korumasını bilmiştir. “Çanakkale geçilmez” diyen, kahramanlık örneği gösteren bir devrin mirasçıları olan bizlere görev düştüğünde aynı o ruh ile vatan bekçiliği görevine en önde koşacağımızı bu günde tüm dünyaya gösterdik. Türlü planlar ile ülkemizin bölünmesi için uyumayan hain çetesi 15 Temmuz gecesi harekete geçtiğinde kadın-erkek, genç-yaşlı, demeden Cumhuriyetimize ve demokrasiye olan inancımızla tek vücut olup gereken cevabı verdik. Geçmişimizden aldığımız güç ile Atatürk’ün en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza dek yaşatacağız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Türk ulusunun huzur ve güvenliği için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi dua ile anarken yüce Türk milletimize başsağlığı diliyorum."  Kaymakam Mustafa Güler ve Gebze Şehitliğinde beraberinde bulunanlar gerçekleşen törenin ardından Gebze Kültür Merkezinde yapılan programa katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.