Gebze’de Gaziler Günü Kutlandı

Gebze 19.09.2018 - 12:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de Gaziler Günü Kutlandı

24 Ağustos 2003 tarih ve 25209 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 19 Eylül Gaziler Günü Gebze’de kutlandı. Kutlama Gebze Cumhuriyet Meydanı kapalı olduğu için Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapıldı.

Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde kutlanan Gaziler Günü’nde; törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Köksal Turan, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. TÜRK MİLLETİNE ÖRNEK OLDU Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumlarının ardından Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yunus Aktaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Aktaş konuşmasında, “19 Eylül gazilerimizin şeref günüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verildiği gündür. Kahraman gazilerimizin gaziler günü kutlu olsun. Gazilerimiz aziz şehitlerimiz ile birlikte toplumun temel taşlarıdır. Sergilenen cesaretle Türk milletine her zaman örnek oldu. Yapılan fedakârlıkların karşılığını hiçbir zaman veremeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyorum.” dedi. EN BÜYÜK YENİLGİ Son olarak gaziler adına Kore Gazisi Kamil Başer bir konuşma yaptı. Gazi Başer, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun ve önemli muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’ne sömürgeciler Anadolu içlerine kadar giderken, onlara tarihin en büyük yenilgisini yaşatmıştır. Düşman bir sene sonra topraklarımızdan tamamen gitmiştir. Sakarya meydan Muharebesi Anadolu’nun ölüm kalım meselesi olmuştur. 19 Eylül Gaziler Günü’nü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunarak kutluyoruz.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.     KÜBRA AKABALI
24 Ağustos 2003 tarih ve 25209 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 19 Eylül Gaziler Günü Gebze’de kutlandı. Kutlama Gebze Cumhuriyet Meydanı kapalı olduğu için Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapıldı.

Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde kutlanan Gaziler Günü’nde; törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Köksal Turan, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TÜRK MİLLETİNE ÖRNEK OLDU

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumlarının ardından Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yunus Aktaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Aktaş konuşmasında, “19 Eylül gazilerimizin şeref günüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verildiği gündür. Kahraman gazilerimizin gaziler günü kutlu olsun. Gazilerimiz aziz şehitlerimiz ile birlikte toplumun temel taşlarıdır. Sergilenen cesaretle Türk milletine her zaman örnek oldu. Yapılan fedakârlıkların karşılığını hiçbir zaman veremeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyorum.” dedi.

EN BÜYÜK YENİLGİ

Son olarak gaziler adına Kore Gazisi Kamil Başer bir konuşma yaptı. Gazi Başer, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun ve önemli muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’ne sömürgeciler Anadolu içlerine kadar giderken, onlara tarihin en büyük yenilgisini yaşatmıştır. Düşman bir sene sonra topraklarımızdan tamamen gitmiştir. Sakarya meydan Muharebesi Anadolu’nun ölüm kalım meselesi olmuştur. 19 Eylül Gaziler Günü’nü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunarak kutluyoruz.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.

 

 

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.